Ei Auston Matthews, ei Patrik Laine, ei Zach Werenski, vaan Matthew Tkachuk. NHL.comin kirjeenvaihtaja Rob Vollman nostaa Calgary Flamesin tulokkaan yhdeksi suurimmista tämän kauden Calder Trophy -ehdokkaista.

Tkachuk (8+19=27) on pisteissä jäljessä Matthewsia (21+14=35), Lainetta (21+16=37) ja jopa Mitch Marneria (10+22=32), mutta Vollmanin mielestä Tkachuk kuuluu silti tulokaskisaan mukaan puolustuspään panoksensa vuoksi.

– Matthewsia peluutetaan Toronton kärkiketjussa, jolla haetaan tehoja. Tkachuk on istutettu Calgaryn tärkeimpään taklaavaan ketjuun. Hänet tunnetaan paremmin kovuudesta kuin maalintekotaidoistaan, mutta hän on yksi NHL:n kärkinimiä laukauksiin liittyvissä tilastoissa, Vollman perustelee.

Tkachuk pelaa ketjussa, joka laitetaan usein kentälle vastustajien huippuketjuja vastaan oman pään aloituksiin, mutta ei niinkään hyökkäyspäähän, kun haetaan lisäosumia.

– Vaikka hän pelaa kovia minuutteja huippuvastustajia vastaan, jotta jokkuekaverit Johnny Gaudreau, Sean Monahan ja Sam Bennett saavat maalintekopaikkoja, Tkachuk löytää keinoja saada hyökkäystehoja.

Jenkkiläistulokas on iskenyt tasakentällisin 20 pistettä, vain neljä vähemmän kuin Matthews.

– Matthewsilla saattaa olla etu 21 maalillaan, mutta Tkachuk on ollut tehokkaampi pelinrakentaja, hoitaa vaikeampia puolustustehtäviä, on paremmat laukaisutilastot ja on liigan paras hankkimaan vastustajille jäähyjä. Kun nuo ynnää yhteen, se voi riittää Tkachukille olemaan mukana Calder-kisassa, Vollman päättää.