Ennsin komea 4-3-voitto lännen kärkiseura Minnesota Wildista, sen jälkeen selvä 3-1-tappio Montreal Canadiensille. Seuraavaksi taas tyylipuhdas 4-1-voitto Philadelphia Flyersista, kunnes New Jersey Devils taas kärsi ilkeän 3-1-tappion Los Angeles Kingsille.

On siis sanomattakin selvää, että Devilsin taso heilahtelee ottelusta toiseen tällä hetkellä rumasti. Kings-tappion karvasta makua alleviivaa, ettei Los Angeles ole ollut viime aikoina kovin hyvä. Joukkue tuli otteluun neljän ottelun tappioputkessa.

– Meille on ollut koko vuoden tapana tulla vähän liian hyvä olo aina voiton jälkeen. Olemme parhaimmillamme epätoivoisena joukkueena, puolustaja Ben Lovejoy totesi North Jerseylle keskiviikon vastaisen yön Kings-tappion jälkeen.

– Meidän täytyy nousta esiin tällaisissa otteluissa ja olla innostuneita kotiotteluissa, jotta voimme voittaa tuollaisen joukkueen.

Devilsin taso heilahtelee runsaasti myös otteluiden sisällä. Avauserässä Kings nimittäin iski kaikki kolmea maaliaan, minkä jälkeen Devils hallitsi peliä. Ilman umpisurkeaa alkua Devils olisi taistellut ottelun voitosta.

New Jersey on vain neljän pisteen päässä idän viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta samalla vain kahden pisteen päästä koko konferenssin jumbosijasta. On siis selvää, että joukkueen täytyy löytää tasaisuutta, jos se haluaa taistella paikasta pudotuspeleihin.

– Meidän täytyy hallita peliä ja laittaa vastustaja tuntemaan, että heillä on edessään vaikea ilta. Tänään me emme sitä tehneet ja jouduimme taistelemaan koko illan, Lovejoy totesi.