Kun Liigan runkosarjaa on pelattu jo liki kolme neljännestä, niin tehotilaston kärjessä komeilee todellinen yllätysnimi.

Tehopörssin kärki on HPK-hyökkääjä Juho Keränen, jonka lukema osoittaa lukemaa +20. Hänen ollessa jäällä HPK:n verkkoon on tehty vain kahdeksan osumaa tasakentällisin 40 otteluun.

Huomioitavaa on, että Keränen on kiekkoillut kuluvaa sesonkia ennen Liigassa vain Kärppien paidassa yhdeksällä kaudella. Vaikka Kärpät menestyi hienosti varsinkin Lauri Marjamäen päävalmentajuuden aikana, niin se ei näkynyt Keräsen tehotilastoissa.

Tätä kautta ennen Keräsen paras teholukema Liigakauden päätteeksi on +3.

– Olen päässyt pelaamaan hyvien kavereiden kanssa. Pelasin Kapasen Nikon kanssa pitkään ja Teemu Turunen on pelannut toisella laidalla. Nyt on Oula Palve ollut sentterinä. Olemme pyrkineet pysymään omassa pelisysteemissä. Kun tekee asioita oikein, niin vastustajalle ei tule juuri maalipaikkoja, Keränen kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Enemmän ollaan menty puolustuksen kautta. Ei oteta hirveitä riskejä puolustuksen kustannuksella. Jokunen maalikin ollaan pystytty räppäämään, kun on päässyt pelaa hyvien jätkien kanssa. Muuten en osaa sitä selittää, Keränen jatkoi.

Keräsen päätöksestä siirtyä Kärpistä HPK:n pelipaitaan, pelaajan kehityksestä urheilijana ja HPK:n menestyksestä luettavissa pian SuomiKiekko-sivustolla!