Winnipeg Jets laittoi vuoden alussa venäläishyökkääjä Aleksandr Burmistrovin siirtolistalle. Arizona Coyotes poimi kiekkotaiturin listalta, ja ensi yönä Burmistrov pääsee pelaamaan ensimmäisen ottelunsa vanhaa seuraansa vastaan.

Burmistrov on pelannut vasta yhden ottelun Coyotes-paidassa Visa-ongelmien takia. 25-vuotias Kazanissa syntynyt nuorukainen on tehnyt tällä kaudella 24:ssä pelaamassaan ottelussa 0+3 tehopisteet.

– Se tulee olemaan erityinen ilta. Olen varma, että siitä tulee outoa ja kiusallista nähdä omat entiset joukkuetoverin toisella puolella lämmittelemässä, kommentoi Burmistrov NHL.comille.

Burmistrov ei ikinä vakiinnuttanut paikkaansa Winnipeg-luotsi Paul Mauricen yhdeksän parhaan hyökkääjän joukossa. Nyt Burmistrov saa puhtaan alun uralleen ja uuden mahdollisuuden näyttää olevansa pelipaikan arvoinen.

– Burmistrov on kaveri jota meidän pelaajatarkkailijat ovat pitäneet paljon potentiaalisempana mitä hän on näyttänyt. Hänen poimiminen siirtolistalta oli yksimielinen päätös meidän johtoryhmältä, mikä on todella harvinaista, kommentoi Arizonan GM John Chayka Coyotesin nettisivuilla.