© Kuva: Getty Images

NHL:ssä haetaan sääntömuutosta – erityisesti yksi maali noussut tikunnokkaan

NHL:ssä eri joukkueiden GM:t kokoontuvat tällä viikolla ja aihelistalla on muun muassa keskustelua niin sanotusti pimeästä kulmasta tulevista taklauksista.

Mutta yksi aihe on hyvin todennäköisesti rankkarit ja niihin liittyvät säännöt.

Tikunnokkaan on noussut Florida Panthersin hyökkääjän Vincent Trocheckin tekemä rankkarimaali Tampa Bay Lightningia vastaan lokakuun puolelta.

Kyseisessä rankkarissa kiekko ehti jo valua Trocheckin hallusta, minkä jälkeen Trocheck siivosi sen vielä sisään. Lightningin maalivahti Ben Bishop lopetti torjuntatyöskentelyn siinä vaiheessa kun kiekko valahti Trocheckin hallusta.

Lightning oli jo voittamassa ottelua, mutta rankkaria tarkisteltiin vielä videolta. Ja se hyväksyttiin.

Päätös aiheutti kovaa parranpärinää.

– Mielestäni sen ei olisi pitänyt olla maali, ei missään nimessä. Minusta hän huitaisi jo ohi kiekosta. Jos golfissa lyöt ohi, niin se lasketaan lyönniksi, New Jersey Devilsin GM:nä toimiva Ray Shero sanoi Sportsnetsin mukaan.

Shero muistutti rankkareiden merkityksestä muun muassa vuoden 2010 tapahtumista, missä viimeinen pudotuspelipaikka ratkaistiin New York Rangersin ja Philadelphia Flyersin välillä runkosarjan viimeisessä ottelussa juuri voittomaalikilpailussa.

Managereiden puolella on näkemyksiä, joiden mukaan tuollaista rankkaria ei saisi hyväksyä. Sääntöön haetaan Sportsnetsin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan tarkennusta ja muutosta.

Rankkareiden suhteen asialistalla on myös se, että niin kuin kansainvälisissä peleissä, myös NHL:ssä joukkueet saisivat laittaa saman laukojan ampumaan jatkuvasti sen jälkeen kun peli on vielä tasan kolmen ensimmäisen laukojaparin jälkeen.

Kansainvälisellä tasolla esimerkkejä näistä ovat muun muassa T.J. Oshien useammat taidokkaat veivaukset vuoden 2014 olympialaisissa Sotshissa sekä Joonas Donskoin laittaminen vetämään jatkuvalla syötöllä Leijonilla kevään 2015 MM-kisoissa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!