Charles Bertrand siirtyi jopa yllättäen kahden vahvan Sportissa vietetyn kauden jälkeen Porin Ässiin, koska kysyntää oli varmasti myös isommissa seuroissa. Ranskalaishyökkääjä teki vaasassa kahden kauden aikana yhteensä 85 tehopistettä tasaisella tahdilla.

Viime kaudella 19 maalia viimeistellyt Bertrand oli ajoittain dominoiva pelaaja liigajäillä, mutta Ässissä on ollut vaikeaa.

23 ottelussa on syntynyt vaatimattomasti tehopisteet 5+5. Viimeisessä 11 ottelussa Bertand on viimeistellyt yhden maalin. Laukauksia on jälleen paljon, sillä niitä ranskalaisella on 123 kappaletta, mikä antaa laukaisuprosentiksi surkean lukeman 4,07.

Nykyisellä tahdilla Bertrandin kausi on valumassa hukkaan. Tilannetta ei helpota se, että hän joutuu pelaamaan tällä hetkellä ajat sitten parhaat pelinsä pelanneen Matti Kuparisen ketjussa.