© Kuva: Getty Images

USA:n World Cup -luotsilta suoria vaatimuksia tähtipelaajalle: ”Hänen on annettava syy”

World Cupin esiotteluissa tähän mennessä USA on ehtinyt kertaalleen yllättää Kanadan, mutta revanssissa se jäi jalkoihin.

Avausottelussa varsinkin fyysisyys nousi pinnalle, eikä rähinöiltä vältytty myöskään toisessa ottelussa.

Mutta USA:n päävalmentaja John Tortorella on löytänyt myös yksilötasolla heräteltävää. Nimittäin USA:n tähtiin kuuluvan Max Paciorettyn, jolle hän ohjasi kommenttejaan varsin suoraan.

– Hän on ollut ok, joo, mutta tarvitsemme enemmän häntä, Tortorella sanoi Sportsnetsin mukaan.

– Tiedän miten hän osaa pelata. Tässä on vähän sitä mukana, mitä tapahtuu tämmöisissä turnauksissa. Sitä ei helposti saa sitä normaalia 20 minuutin peliaikaa. Jos muilla kulkee, niin heille on sitä annettava. Jos katsoo vaikka Kanadan joukkuetta, siellä minuutit menevät alas.

– Maxin pitää antaa minulle syy antaa hänelle enemmän minuutteja, Tortorella sanoi.

Jääaikaa esimerkiksi toisessa Kanada-ottelussa Paciorettylle ei tippunut kuin 10:05. Tehotilasto näytti kiikareita (0+0), eikä hän erottunut jäältä kovin kummoisesti oikein missään vaiheessa.

– Saa nähdä miten tuo menee. Mutta me tiedämme sen, että hän on erittäin hyvä pelaaja. Mainio kaveri. Mutta meidän pitää vain saada vähän enemmän irti hänestä, Tortorella tiivisti.

Herääkö Pacioretty sitten eloon viimeisessä esiottelussa ennen turnauksen alkua? Siihen Leijonat sanoisi varmasti mielellään ”ei”, sillä joukkueet ovat vastakkain Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Washingtonissa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!