USA ja Kanada kohtasivat World Cup -esiottelussa Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Kamppailussa tunteet kävivät jopa yllättävän kuumina. Vielä harjoitusotteluna toimineessa taistossa ensimmäinen kunnon ryöpsähdys tuli avauserän loppuhetkillä.

Kanadan kultapoika Sidney Crosby täräytti voimakkaasti poikittaisella mailalla USA:n Kyle Palmieria selkään, mitä Palmieri lähti kostamaan. Crosby selvisi ilman jäähyjä, mutta tilanteeseen liittyneille nahisijoille tippui rangaistuksia.

Toisessa erässä puolestaan nähtiin kaksikin rumaa taklausta.

Ensimmäinen jäi vielä hieman rajamaille, kun USA:n T.J. Oshie tööttäsi selästä Kanadan Logan Couturea. Couture joutui jättämään pelikentän tapahtuneen jälkeen, mutta hän palasi myöhemmin kehiin. Oshielle ei taklauksesta jäähyä tullut.

Myöhemmin USA:n Ryan Kesler puolestaan täräytti suoraan selästä Kanadan Shea Weberiä niin, että Weber oli selvästi irti laidasta.

Tilanteesta Kesler sai ulosajon, Weber puolestaan pystyi jatkamaan peliä.

Rähinöitä riitti muutenkin, vaikka panoksena ei ollut vielä edes sarjapisteitä tai jatkopaikkaa.

Itse ottelussa tulos oli hieman yllättävä. Kanada hallitsi kenttätapahtumia, mutta sen maalilla Carey Price ei yltänyt loukkaantumisen jälkeen paluuottelussaan selvästikään parhaimpaansa. USA rokotti pari kertaa helpohkosti ja vei kamppailun lopulta nimiinsä lukemin 4-2.

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti ensi yönä, kun silloin pelipaikkana toimii Ottawa.

Lauantaina ohjelmassa on myös esiottelut Venäjän ja Tshekin sekä Ruotsin ja Suomen välillä.