HELSINKI. Tänään torstaina Leijonien päävalmentajan tehtävässä debytoi Lauri Marjamäki, joka luotsaa joukkonsa kohti World Cupin esiottelua Ruotsia vastaan.

Leijonilla ohjelmassa on kolme kamppailua ennen turnauksen alkua. Torstain Helsingissä pelattavan Ruotsi-pelin jälkeen lauantaina ohjelmassa on samainen vastustaja Göteborgissa, tiistaina taas Leijonat kohtaa Washingtonissa USA:n.

Pestissään ensimmäisen ottelun eteensä saava Marjamäki on puhunut siitä, miten ensimmäistä kamppailua kohtaan kannattaa suhtautua rauhallisesti.

– Kun puhutaan joukkueena kasvamisesta, niin pelithän siinä ovat kaikista tärkeintä. Miten valmistaudutaan, paljonko me ollaan valmiita latamaan siihen, millaisella ilmeellä me tullaan, uskalletaanko heittää persoonat peliin, pyritäänkö me niihin asioihin mitä me haetaan, Marjamäki luettelee SuomiKiekko-sivustolle.

– Totta kai pyritään siihen, että se haisee jollekin, näyttää jollekin ja sellainen intohimo paistaa läpi. Totta kai toivoo sitä, että ne pelilliset asiat näkyisivät siellä myös. Mutta ei sellaista hirveää kuuta taivaalta kannata odottaa, Marjamäki rauhoittelee perään.

Hartwall Arenalle saapuvalle yleisölle Marjamäen mukaan Leijonat tulee tarjoamaan:

– Haluan, että raikkaan ja ennakkoluulottoman Leijona-joukkueen, joka pelaa aktiivista ja hyvää lätkää, mikä on sitoutunutta ja siitä paistaa hyvä kurinalaisuus läpi.

Ottelu alkaa kello 19.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen