© Kuva: Juha Tamminen

HIFK-maalivahti maaliin johtaneesta mokasta: ”Näitä sattuu joskus”

Helsingin Jäähallilla koettiin torstaina historiallisia hetkiä, kun Helsingin IFK sai ensimmäistä kertaa vieraita Mikkelistä.

HIFK:n kolmen kotiottelun viikko starttasi hyvin käyntiin 2-1-voitolla KalPasta, mutta tänään punapaidat joutuivat tyytymään tappioon samoin lukemin.

Jukureiden debyytti Helsingissä oli vahva. Mikkeliläiset saivat aiheutettua paljon vaikeuksia helsinkiläisten pelaamisessa, ja lopputulos näkyi taululla.

HIFK siirtyi ensimmäisessä erässä Mika Partasen osumalla 1-0-johtoon. Toisen erän alussa mentiin vielä HIFK:n hallinnassa, mutta erän puolessa välissä alkoi tapahtua.

HIFK-hyökkäyksen jälkeen Jukurit purkaa kiekon helsinkiläisten päätyyn, jossa HIFK-maalivahti Kevin Lankinen puuttuu peliin oman maalin takana. Hetken päästä syöttöä hakeva Lankinen kuitenkin hutaisee hieman ohi kiekosta, minkä seurauksena kiekon saaneella Jukureiden Henrik Koivistolla on helppo työ pistää kiekko kotijoukkueen verkkoon.

HIFK koitti heti saada johtoasemaansa takaisin, mutta turhaan. Viisi minuuttia Jukureiden tasoituksen jälkeen vierasjoukkue käytti tilanteensa hyväksi, kun Teemu Tallberg vei maalillaan vieraat johtoon.

Samoissa lukemissa mentiin loppuun saakka. Jukurit jatkaa voittoputkeaan – torstai-illan ottelu oli sille jo neljäs peräkkäinen voitto. Samalla joukkue nousi toiselle sijalle ja ohitti HIFK:n sarjataulukossa.

HIFK joutui torstaina pettymään kotiyleisönsä edessä ja paljon jäi puuttumaan kotijoukkueen pelaamisessa. Lankinen itsekin tiedostaa tämän.

– Yritys oli tietenkin tänään kova ja tehtiin se mihin pystyttiin. Täytyy kuitenkin sanoa, että Jukurit puolusti hyvin keskialueella, ja teki siten meidän pelaamisesta vaikeata. Harmi, ettei meillä pomppinut tänään tarpeeksi sisään, Lankinen totesi SuomiKiekko-sivustolle.

Lankisen epäonneksi hänen virheestään syntyi Jukureiden tasoitus. Mies itsekin oli tilanteesta harmissaan, muttei jäänyt asiaa murehtimaan, vaan pystyi nostamaan itsensä takaisin omalle tasolleen.

– Virheitä sattuu ja silloin kun veskarille sattuu virhe, niin se saattaa näkyä tulostaululla, mutta se on osa peliä ja ei sitä kannata jäädä murehtimaan, ettei koko peli mene pilalle. Näitä sattuu joskus, ja ei siinä muuta voi tehdä kun mennä eteenpäin.

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan lauantaina kotiyleisönsä edessä, kun HIFK saa vastaansa hallitsevan mestarin Tapparan ja Jukurit kohtaa toisen tamperelaisen eli Ilveksen.

Oiva Lonka, Helsinki
Twitter @OivaLonka

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!