© Kuva: Getty Images

NHL tulee kieltämään skandaaliaineen käytön

NHL tulee kieltämään skandaaliaine meldoniumin käytön.

Asian vahvistaa NHL:n varakomissaari Bill Daly uutistoimisto TASSille.

– Meldonium laitetaan kielletteyjen aineiden listalle seuraavan kauden 2016-17 alusta lähtien, Daly sanoo.

Maailman antidopingtoimisto Wada lisäsi meldoniumin kiellettyjen aineiden listalleen tämän vuoden alusta. Sen jälkeen on tapahtunut useita aineeseen liittyviä isoja skandaaleja, kuten tennistähti Maria Sharapovan kärähtäminen sekä Venäjän U18-ikäluokan poisjääminen MM-kisoista (uutinen).

Venäjän U18-ikäluokan ongelmana oli se, ettei Venäjän jääkiekkoliiton mukaan ole täyttä selvyyttä siitä, että milloin meldonium häipyy totaalisesti ihmisen elimistöstä. Liitto halusi suojella pelaajiaan ja hyllytti koko U18-maajoukkueen MM-kisoista, jonne se lähetti vuotta nuoremman U17-ryhmän.

– Jos urheilija tai joukko urheilijoita on käyttänyt meldoniumia loka-marraskuussa, emme voi tietää, havaitaanko ainetta vai ei kansainvälisessä kilpailussa. Me minimoimme riskit, Mutko sanoi TASSille viitaten U18-tapaukseen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!