NHL-seura Arizona Coyotes on tunnustautunut kesän aikana varsin erikoisten kauppojen saralla.

Se on ottanut nyt kahdesta eri osoitteesta niin sanotusti painolastia mukaansa, kun ensin se otti haltuunsa vuoden ajaksi Pavel Datsjukin sopimuksen. Datsjuk palasi takaisin Venäjälle pelaamaan KHL:ää SKA:n paitaan, eikä täten ole käytettävissä. Hänen sopimuksensa viimeinen vuosi on Coyotesilla, joka saa tällä kurottua itseään palkkalattian yläpuolelle.

Toisessa kaupassa Coyotes otti puolestaan vastaan Florida Panthersilta Dave Bollandin sopimuksen. Bolland sinänsä saattaa olla jossain vaiheessa valmis pelaamaan, mutta aivan suuria odotuksia Coyotesissa ei ole sen suhteen.

– Coyotesin GM John Chayka sanoo, että Bolland ei todennäköisesti ole valmis pelaamaan aivan lähitulevaisuudessa, AP:n toimittaja Stephen Whyno kirjoitti Twitterissä.

Bollandin viime kaudet ovat olleet rikkinäisiä ja hänen NHL-ura on lähtenyt pahaan laskusuuntaan. Sopimusta hänellä on kuitenkin vielä kovasti jäljellä, sillä 5,5 miljoonan dollarin palkkojen keskiarvolla varustettu diili jatkuu aina vuoteen 2019 saakka.

Coyotes on saanut ”huonoja sopimuksia” vastaanottaessa varsin mukavia juttuja kylkeen, sillä Detroit Red Wingsin kanssa tehdyssä kaupassa Coyotes sai vuoron, jolla se varasi erittäin lupaavan puolustajan Jakob Chychrunin.

Panthersilta se sai Bollandin lisäksi myös lupaavan hyökkääjän Lawson Crousen.