© Kuva: Getty Images

Pitkän uransa lopettanut antoi kovia kommentteja NHL:n nykysuunnasta: ”He ovat koneita nykyään”

Urallaan kahdesti Stanley Cupin voittanut Brad Richards pisti hokkarit naulaan tällä viikolla.

Richardsin viime kausi Detroit Red Wingsin kanssa jäi hänen viimeiseksi pelaajaurallaan.

Richards, 36, perusteli lopettamistaan osaltaan perhesyillä, mutta Yahoon haastattelussa tuli kovia kommentteja myös sarjan nykysuunnasta.

– Osa päätöksestä lopettaa on tullut todellista totta omalla kohdallani. Kaverit tuolla ovat melkein 20 vuotta minua nuorempia ja he ovat kuin koneita. Peli on muuttunut niin paljon siitä hetkestä, kun minä tulin tähän liigaan. Erityisesti sen jälkeen, kun sääntöjä muutettiin 2006, peli on niin suoraviivaista. Mennään vaan edestakaisin. Tuolla ei ole hirveästi enää kavereita, jotka pelaavat enemmän luovalla tavalla, Richards aloitti.

– Ehkä Chicagon ”Kaner” (Patrick Kane) ja (Sidney) Crosby hieman. Mutta se on niin suoraviivaista nykyään ihan jo valmennettunakin. Ajetaan maalille, hirveä vauhti, koko ajan vain sitä, että heitetään kiekkoa maalille ja luodaan irtokiekkoja. Peli on niin erilaista nykyään.

– En halua kuulostaa vanhalta ja sanoa, että ”ennen oli paremmin”, mutta kyllä hieman luovuutta on kadonnut pelistä.

Richards itse nakutti parhaimpia tehoja juuri viittaavansa 2006-vuoden kohdilla. Kaudella 2005-2006 Richards iski Tampa Bay Lightningin paidassa tehot 23+68=91.

Tämän jälkeen Richards sivusi vielä kerran uransa parasta pistepottia, kaudella 2009-2010 Dallas Starsissa (24+67=91).

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.