NHL:n vapaiden pelaajien markkinoilla isoimmat tohinat tulivat jo heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä, jonka jälkeen on ollut huomattavasti hiljaisempaa.

Ensimmäisenä päivänä julkistettiin useampi iso ja merkittävä sopimus.

Mutta markkinoilla rajoittamattomina vapaina agentteina on vielä muutama kova nimi.

Kris Russell: kesken viime kauden Calgary Flamesista Dallas Starsiin vaihtanut Russell ei ole vielä tullut julki uuden seuran kanssa. Russell kuului halutuimpiin puolustajiin ja hän on saamassa varsin kovan sopimuksen, minne nyt lopulta päätyykään.

Radim Vrbata: toissa kaudella vielä 31 maalia iskeneellä Vrbatalla alkaa olla jo ikää mittarissa (35 vuotta) ja hänen viime kautensa oli pettymys Vancouver Canucksissa (63 peliä: 13+14=27). Edessä onkin hyvin todennäköisesti lyhyempi, vuoden tai kahden sopimus. Urallaan Vrbata on iskenyt 24 maalia tai enemmän yhden kauden aikana yhteensä neljästi.

Jiri Hudler: toissa kaudella Hudler, 32, täräytti Calgary Flamesissa 76 otteluun peräti tehot 31+45=76 tehopistettä. Viime kaudella hänet treidattiin siirtorajalla Florida Panthersiin, jossa loppukausi oli kohtuullinen. Hudler on edelleen varsin hyvä hyökkääjävaihtoehto 2.-3. ketjuihin NHL:ssä. Vielä uutta sopimusta ei ole kuitenkaan näkynyt.

Muita esimerkkejä vielä vapaina olevista:

Brandon Pirri: selvästi tshekkiläiskaksikkoa nuorempi Pirri, 25, iski toissa kaudella Florida Panthersissa 22 maalia, mutta vaati lopulta treidiä kesken viime kauden. Lopulta hän päätyi Anaheim Ducksiin, missä vastuu jäi kuitenkin varsin vähäiseksi. Pirrin NHL-ura onkin melkoisessa taitekohdassa. Saako hän vahvan uuden alun vai löytääkö hän itsensä kohta Euroopasta tai KHL:stä?

James Wisniewski/Luke Schenn: Molemmat Wisniewski ja Schenn ovat olleet laskevia tapauksia NHL:ssä viimeisten vuosien aikana. Ensimmäisenä mainitun viime kausi päättyi aivan ensimmäisillä sekunneilla, kun Wisniewski loukkaantui pahasti ja oli koko loppukauden sivussa. Maltillisessa roolissa Wisniewskilta voi saada kuitenkin vielä varsin hyviä asioita. Edessä lienee lyhyempi, esimerkiksi vuoden sopimus seuraan, joka haluaa antaa hänelle mahdollisuuden. Kesken viime kauden Philadelphia Flyersista Los Angeles Kingsiin vaihtanut Schenn on edelleen ilman sopimusta. Myös hänellä ura ehti olla melkoisessa laskusuunnassa. Loppukausi Kingsissä oli kohtuullinen, mutta ei sellainen, että Kings olisi yrittänyt lähteä tekemään hänelle jatkoa. Myös Schennillä luvassa lienee samanlainen lyhyempi sopimus seuraavaksi.

Jhonas Enroth: Maalivahtien puolella katseet ovat pitkälti siinä, onko joku tähtivahti treidin kohteena. Vapaiden pelaajien markkinoiden puolella onkin lähinnä jäljellä vain ”kakkosvahteja”, joihin ruotsalaisveskari Enroth pitkälti kuuluu. NHL-urallaan Enroth ei ole oikein pystynyt missään vaiheessa vakiinnuttamaan asemaansa ykkösvahtina, vaan hän on jäänyt aina hieman pienemmälle vastuulle. Nyt edessä on joko kakkosvahdin roolissa jatkaminen tai mahdollinen hyppäys KHL:ään.