© Kuva: Getty Images

NHL-tuomari repäissyt oikein kunnolla golfin parissa – selvisi jatkoon turnauksessa Kanadassa

Jääkiekko ja golf on liitetty jo vuosien ajan vahvasti yhteen harrastuksina, mitkä menevät mukavasti rinnakkain.

Tai ainakin niin, että jääkiekkoa talvet ja lomalla hieman golfia.

Noh, joillakin se ”hieman” voidaan korvata varsin hyvällä menestyksellä tapahtuvana suorittamisena.

NHL:ssä tuomarina vuodesta 2014 lähtien toiminut Garrett Rank nimittäin selviytyi jatkoon Kanadan avoimissa, mitkä ovat parhaillaan käynnissä. Rank oli avauskierroksen jälkeen jaetulla sijalla 36. yhteensä seitsemän lyönnin päässä ykkösenä olevasta Dustin Johnsonista.

Ja etteivät jääkiekkoviittaukset heti lopu, myös Johnsonin kohdalla taustatarinasta löytyy väkevästi sitä. Hän on nimittäin menossa naimisiin legendaarisen Wayne Gretzkyn lapsen Paulina Gretzkyn kanssa.

Rank, 28, puolestaan nimitettiin PGA Tourin verkkosivujen mukaan juuri vakituiseksi NHL-tuomariksi. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun hän oli seilannut taalajäiden ja farmisarjan AHL:ssä välillä tuomaritehtävissä.

– Valehtelisin, jos sanoisin, etten ota mailojani mukaan, kun olen reissussa. Se auttaa tässä ja tekee tätä hieman helpommaksi, kun tiedän, ettei se ole maailmanloppu, jos lyön kierroksella 65 tai 75, Rank kävi läpi harrastustaan tuomarointien yhteydessä.

Rank on myös syövästä selviytyjä. Hänellä todettiin vuonna 2011 kivessyöpä sen jälkeen, kun hän oli voinut pahoin pelin jälkeen, mitä hän oli tuomaroinut.

– Kun sain sen uutisen, yritin pysyä mahdollisimman positiivisena. Ja vaikka se onkin kauhea asia ja sitä ei toivo koskaan, niin se antoi hieman näkökulmaa sille, että mikä merkitys sillä on, tuleeko jäällä joskus vähän huonompi tuomio vai ei. Tai että jos joku lyönti hieman epäonnistuu golf-kentällä. Se ei ole maailmanloppu.

– Tuo on antanut minun pysyä päättäväisenä ja kiitollisena siitä, mitä mahdollisuuksia olen sanut elämässäni, Rank kävi läpi Toronto Sunille.

Jääkiekon saralta eri hahmoja ollaan näkemässä golfin parissa myös muun muassa olympialaisissa. Ex-pelaaja Ray Whitney on lupautunut mailamieheksi Graham DeLaetille, joka osallistuu Riossa järjestettävään turnaukseen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!