© Kuva: Pekka Mäntylä

TPS:lle kanadalaisunkarilainen vahvistus – vieraili Turussa jo aiemmin

TPS on tehnyt sopimuksen kanadalaisunkarilaisen puolustajan Jesse Dudasin kanssa.

Dudas, 28, siirtyy TPS:ään Unkarin MOL-liigan DVTK Jegesmedvekin riveistä, missä hän tehtaili viime kaudella 39 ottelussa tehot 14+43.

Turkulaisseuralle Dudas on tuttu tapaus jo aiemmin, sillä kiekollinen puolustaja kävi harjoittelemassa seuran mukana viime vuoden toukokuussa.

– Jesse on meille tuttu pelaaja viime keväältä, kun hän oli harjoittelemassa muutaman viikon joukkueen kanssa. Hänellä on hyvät kiekolliset taidot ja laukaus. Hän tulee olemaan hyvä lisä puolustukseemme, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki miettii seuran tiedotteessa.

Nykyään Kanadan ja Unkarit passit omistavat Dudas pelasi kevään MM-kisoissa Unkarin takalinjoilla. Osasyyltään tämä oli taustalla sille, ettei hän siirtynyt TPS:ään jo aiemmin.

– Minun piti kuitenkin jäädä vielä Unkariin vuodeksi saadakseni kansalaisuuden ja kelpoisuuden pelata Unkarin maajoukkueessa, Dudas kertoo.

– Olen innoissani mahdollisuudesta liittyä seuraan tänä vuonna ja päästä pelaamaan huippupelaajien kanssa.

Dudaksen sopimus on vuoden mittainen.

Samalla TPS teki juniorisopimukset maalivahti Fredrik Gronstrandin, puolustaja Miska Sormusen sekä hyökkääjä Artturi Prisjaznjukin kanssa.

Norjalainen Grondstrand siirtyy Turkuun HIFK:n A-nuorista. Sormunen edusti TPS:n A-nuoria ja Prisjaznjuk B-nuoria.

Samalla TPS tiedotti, että puolustajan Matias Pullin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. 21-vuotias puolustaja pelasi tällä kaudella yhteensä 22 Liiga-ottelua TPS:n ja Bluesin riveissä.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!