Venäjä ei aio luovuttaa helpolla kohutapauksen kanssa, mikä nousi esille perjantaina viimeisten World Cup -nimeämisten yhteydessä.

Seitsemän nimen joukossa, mitkä osallitujatahot julkistivat, Venäjällä mukana oli puolustaja Slava Voinov.

Voinov poistui NHL:stä ison kohun saattelemana, kun hän oli saanut tuomion perheväkivallasta. Voinov pahoinpiteli vaimonsa ja oli pelikiellossa käytännössä koko 2014-2015 -kauden.

Ensikertalaisena puolet 90 päivän vankeustuomiosta kärsinyt Voinov matkasi lopulta takaisin Venäjälle SKA:han sen jälkeen, kun Los Angeles Kings ja hän olivat purkaneet voimassa olleen sopimuksen.

USA:n maahantuloviranomaiset olivat samalla käsittelemässä sitä, annetaanko Voinoville karkotustuomio.

Asia on vaikuttamassa vahvasti siihen, saako Voinov osallistua ensi syksyllä Torontossa pelattavaan World Cup -turnaukseen.

– Tarkistelemme tätä asiaa, mutta minun näkemykseni mukaan hän ei voi pelata turnauksessa, NHL:n varakomissaari Bill Daly sanoi tiedotteessa.

Venäjä aikoo kuitenkin ottaa kovat keinot käyttöön tapauksen suhteen.

Maajoukkueen päävalmentaja Oleg Znaroks ihmetteli jo aiemmin sitä, miten Voinovin pelaaminen turnauksessa voitaisiin estää, samalla kun taitava kiekollinen puolustaja oli mukana tämän kevään MM-kisoissa.

– Ei tämä asia silloin haitannut, Znaroks sanoi R-Sportille.

Venäjän urheiluministeriöstä viesti oli kuitenkin vielä jyrkempi.

– Olemme valmiina käyttämään diplomaattisia keinoja tarvittaessa, että Voinov voi pelata World Cupissa, urheiluministeriöstä Jurij Nagornich sanoi.

Näin politiikkaa saatetaan hyvinkin sotkea mukaan kohutapaukseen.

World Cup on ohjelmassa 17. syyskuuta – 1. lokakuuta 2016.