Jere Karalahti piti koomaansa liittyneen tunteikkaan puheen Bluesissa: ”Itselläkin huuli vähän väpätti”

Nyt pelattavissa MM-kisoissa Leijona-pelaajia on nostettu keskiöön hengennostatuspuheillaan, jonka mallin Leijona-johto on luonut pelipäiville.

Leijonien ex-pelaaja Jere Karalahti muistelee tunteikasta puhettaan, jonka hän piti pelattuaan Bluesissa. Puhe liittyi vahvasti Karalahden pysäyttävään elämänkokemukseen, jolloin mies oli maannut kahdeksan päivää koomassa haimatulehduksen takia vuonna 2008.

– Kyllähän niitä [puheita] on tullut pidettyy. Päällimmäisenä tulee itselle mieleen sellainen tunteikas puhe, kun pelasin Espoon Bluesissa, jolloin alkoi Kärppiä vastaan säälipleijarit, sanoo Karalahti Brotherpuckers-ennakossa.

– Silloin olin itse ollut muutama vuosi sitten koomassa, en tiennyt pelaanko koskaan enää lätkää, ja katselin silloin Blues-Kärpät-finaalisarjaa. Jotenkin mietin siellä teho-osastolla, että kunhan joku päivä pääsisi vielä kokemaan tuon kaiken uudestaan.

– Ja sitten oltiin siinä hetkessä ja pidin sellaisen tunteikkaan puheen, että itselläkin huuli vähän väpätti. En mä tiedä auttoiko se, mutta mentiin kuitenkin finaaleihin asti silloin.

Tulevasta Tanska-pelistä Karalahti naulaa seuraavaa:

– Suomella on periaatteessa pelkästään hävittävää. Onhan siinä aina yllätysmahdollisuus, mutta kyllähän Suomen pitää voittaa tänään.

Kertoimet (Expekt)
Suomi – Tanska, torstai 19.5. klo 16.15
1,17 – 8,25 – 10,50