Kertoimet (Expekt)
Tappara-HIFK, 22.4.2016. klo 18.30.
2,45 – 3,95 – 2,40

Perjantaina Liigan finaalit jatkuvat asetelmista, jossa HIFK johtaa sarjaa Tapparaa vastaan voitoin 2-1.

Tappara on ehtinyt jäädä hyvin aseettomaksi HIFK:n kahdessa kotipelissä, mutta viime lauantaina se pystyi ottamaan niukasti kotivoiton 2-1-loppulukemin.

Sarjan neljänteen kohtaamiseen se tekee merkittäviä muutoksia. Superlupaus ja paljon otsikoissa ollut Patrik Laine saa nyt ”ylennyksen” ja hyppää ykkösketjun laitaan Jani Lajusen ja Kristian Kuuselan vierelle.

Samalla Henrik Haapala pomppaa puolestaan kakkosketjuun Laineen tieltä.

Tapparan kokoonpanoon nousee myös norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen, joka on ehtinyt esiintyä kevään aikana varsin ailahtelevasti Tapparan takalinjoilla. Bonsaksenin tulon yhteydessä Teemu Aalto tipahtaa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

Tappara on laittanut myös kolmosketjunsa uuteen uskoon. Stephen Dixon nimittäin johtaa nyt kyseistä ketjua.

HIFK:lla muutoksia kokoonpanoon tulee kaksi. Micke-Max Åsten hyppää mukaan nelosketjuun Mika Partasen ollessa sivussa. Puolustuksessa Daniel Grillfors on sivussa ja se johtaa siihen, että Keith Aulie nousee nyt kakkospariin. Juuso Salmi puolestaan hyppää 7. pakkina mukaan.