Venäjän alle 18-vuotiaiden nuorten maajoukkueessa riehuva kiekkoskandaali (lue tästä) on mahdollistamassa MM-kisat maan yhdelle suurimmalle superlupaukselle Andrei Svetshnikoville.

16-vuotias Ak Barsissa pelaava Svetshnikov saattaa hyvinkin nousta kaksi vuotta vanhempien eli U18-ikäluokan MM-kisoihin, sillä Venäjä tulee lähtemään mittelöihin uudistetulla ryhmällä, eikä siis varsinaisella dopingjupakassa olevalla U18-joukkueella.

– Joukkueen selkärankana tulee olemaan vuonna 1999 syntyneet. Heitä vahvistavat jotkut vuonna 1998 syntyneet pelaajat, jotka ovat tällä kaudella pelanneet CHL:ssä eli Kanadan juniorijääkiekkoliigassa, sanoo nimetön lähde R-Sportille.

– Valmentajat kutsuvat myös pelaajia 2000-ikäluokasta. Tämän ikäluokan kaikkein lahjakkaimmalla eli Andrei Svetshnikovilla on hyvät mahdollisuudet päästä matkalle.

Svetshnikov voitti alkuvuonna pelatuissa U16-talviolympilaisissa pistepörssin Lillehammerissa, jossa Venäjä otti pronssia. Venäläislahjakkuus merkitsi 10 (6+4) tehopistettä ainoastaan neljässä pelissä.