Venäläisen Allhockey-sivuston mukaan Venäjän alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue saattaa jättää väliin ikäluokkansa MM-kisat vain päivää ennen suunniteltua lentoa Yhdysvaltoihin.

Lähde kertoo, että kyseessä olisi dopingjoukkokäry, jossa suurin osa venäläiskiekkonuoria olisi jäänyt kiinni vuoden alusta kielletyksi tulleen meldoniumin käytöstä. Aine on sama, josta on kärähtänyt lukuisia venäläisiä urheilijoita, kuten tennistähti Maria Sharapova.

Allhockeyn mukaan on mahdollista, että Venäjän vuotta nuorempi U17-maajoukkue matkuistaisi Yhdysvaltoihin edustamaan maataan vuotta vanhempien sarjassa. Venäjän jääkiekkoliiton nettisivuilta on poistettu kohuttu U18-maajoukkue.

Venäjän U18-maajoukkuetta valmentanut Vitali Prohorov on erotettu. Hän myönsi R-Sportille, että joukkue tulee vaihtumaan.