TAMPERE. Tappara onnistui lauantaina tasoittamaan finaaleissa voitot, kun se kampesi HIFK:n yli lukemin 2-1.

Näin finaalisarja on nyt tilanteessa 1-1.

Ratkaisevan 2-1-maalin pääsi törkkäämään kesken kauden kirvesrintoihin siirtynyt Juhani Jasu, jolta löytyi monenlaisia kuvauksia osumalle.

– Olihan siinä kermainen lätty (Jukka) ”Jugi” Peltolalta. Ehdin kurvata jo siinä vähän maalin taakse ja näin kuin se liru ja liru. Ehti vain toivoa, että menisi nyt sisään.

– Eihän siinä lirumisessa pitkään mennyt, mutta se hetki siinä tuntui lähemmäs minuutilta. Olin sitten jo niin siellä kulmassa, ettei pystynyt vaikuttamaan mitenkään enää. Onneksi meni, Jasu kiitteli.

Myös itse laukauksen kuvaus oli osuva.

– Taisi olla se legendaarinen rystylämäri.

Tunnetasolla kyseinen nopea, mutta sillä hetkellä hitaasti edennyt tilanne herätti hyviä kuvailua.

– Olin vain että menis nyt piip sisään. Hetkeksi tuli pieni lamaantuminen, että menisikö se nyt ja vielä viimeinen spurtti, että ehtisi lyömään, mutta enhän mää siihen osunut. ”Paten” (Patrik Laineen) myös oli siinä takana että ”menis nyt sisään”.

Ja sen jälkeen tiedossa oli vapautunut tuuletus.

– Mitä tiukempi peli, niin sitä paremmalta se voitto tuntuu. Siinä vaiheessa uskalsi jo vähän miettiä, että me hoidetaan tämä loppuun.

Perjantai oli teiltä aika paha ohipeli Helsingissä. Pitikö käydä joukkueen kanssa keskusteluja vai tiesivätkö kaikki hyvin tarkkaan sen, että mitä tapahtui ja mitä nyt lauantaina pitää tehdä?

– Sekä että. Kyllähän se oli ohipeli, niin kuin sanoit. Eivät olleet yksilöt sillä tasolla, missä pitäisi olla. Eihän me oltu lähelläkään voittoa siinä pelissä. Otettiin steppejä oikeaan suuntaan tänään, mutta näkisin, että vielä pitää ottaa. Ja vielä on varaakin ottaa. Ihan ok mieli tässä, koska uskon, että meiltä löytyy vielä lisää.

Missä löytyy lisää?

– Henkisellä puolella näkisin että siellä on ja sitten varmaan on vielä pieniä pelillisiä juttuja. Keskialueen yli pitäisi päästä paremmin, koska HIFK pelaa sitä aika yllättävän hyvin. Ei olla ihan päästy sillä tavalla paineistamaan pakkeja mitä tarvisi päästä.

Finaalisarja jatkuu tiistaina Helsingissä.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen