Joonas Donskoin ennakkoluulottomat otteet NHL:ssä ovat saaneet jatkoa pudotuspeleissä.

San Jose Sharksin tulokashyökkääjä pelasi hyvän runkosarjan. Hän onnistui nappaamaan syksyn harjoitusleirillä paikan pelaavasta kokoonpanosta eikä pelannut otteluakaan farmiliiga AHL:ssä.

Runkosarjassa mukavat 36 (11+25) tehopistettä iskenyt Donskoi on jatkanut väkevästi myös playoffeissa. Sharks eteni toiselle kierrokselle kaatamalla Los Angeles Kingsin voitoin 4-1. Ratkaisevassa ottelussa Donskoi iski kaksi maalia.

– Hän on uskomattoman taitava kaveri. Hän on hieman vanhempi. Hän on kypsä ja hänen itseluottamuksensa kiekon kanssa on parempi kuin useallaa vanhemmalla kaverilla. Hänellä on kädet ja itseluottamusta, joten häntä vastaan on todella vaikea pelata, Sharksin tähtipuolustaja Brent Burns hehkuttaa The Mercury Newsille.

Samoilla linjoilla on Donskoin ketjukaveri Logan Couture. Hänen mukaansa kiekkofanit olisivat tietoisempia Donskoista, mikäli Sharks ei pelaisi länsirannikolla.

– Useammat tietäisivät hänet ja mitä hän tekee jäällä. Hänet valittiin World Cup -joukkueeseen syystä. Hän on ollut uskomaton koko vuoden, Couture ihmettelee.