HPK julkisti ensi kauden joukkueensa.

Maalivahdit

Maalivahtikolmikkona HPK:n kanssa sopimukset ovat tehneet Ukko-Pekka Luukkonen, Emil Larmi ja Nathan Lawson.

Luukkonen on HPK:n A-nuorissa pelaava 1999 syntynyt tuore alle 18-vuotiaiden maailmanmestari. Hänet valittiin myös kisojen tähdistöön.

Larmi on Pelicansissa juniorivuotensa pelannut erittäin potentiaalinen maalivahti, joka torjui viime kaudella Mestiksessä Heinolan Peliittojen riveissä torjuntaprosentilla 91,6. Larmi toimi viime kaudella alle 20-vuotiaiden MM-kultajoukkueen kolmosvahtina.

Nathan Lawson on kokenut kanadalaisvahti, jolla on vyöllään 11 NHL-ottelua. Viime kauden hän pelasi Vienna Capitalsin riveissä Itävallan liigassa torjuntaprosentilla 92,4. Lawson oli Itävallan liigan kärkimaalivahteja viime kaudella.

HPK ja maalivahti Jere Myllyniemi ovat hyvässä yhteisymmärryksessä purkaneet kautta 2016-2017 koskevan pelaajasopimuksen.

Puolustus

Puolustukseen uusina niminä tulevat Oskari Manninen, Joel Olkkonen, Kirill Tulupov, Teemu Suhonen sekä Niclas Almari.

Manninen omaa ison potentiaalin ja on monipuolinen puolustaja. Kaksi edellistä kauttaan Manninen on pelannut Liigaa Vaasan Sportin paidassa.

Joel Olkkonen pelasi viime kaudella läpimurtokautensa Mestiksessä. Hän on isokokoinen puolustaja, joka liikkuu hyvin.

Kirill Tulupov saapuu HPK:hon tryoutille. Tulupov tuo HPK:n puolustukseen fyysisyyttä ja kovuutta.

Teemu Suhonen valittiin viime kaudella Mestiksen pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän on nopea pakki, joka teki Mestiksessä puolustajien piste-ennätyksen pudotuspeleissä.

Niclas Almari saapuu Hämeenlinnaan Jokereiden A-nuorista. Almari on nuori puolustaja, joka taisteli viimeiseen asti alle 18-vuotiaiden MM-kisapaikasta. Hyvä yleispuolustaja joka tulee kehittymään Hämeenlinnaan.

Hyökkääjät

Hyökkääjinä HPK:n paitaan liittyvät Janne Lahti, Juho Keränen, Philippe Cornet, Oula Palve, Jaakko Turtiainen, sekä Filip Krivosik.

Lahti pelasi kaksi viime kauttaan Rauman Lukossa. Hän on isokokoinen kova työmies, joka nousi huipulle HPK:ssa. Lahti tuo omalla esimerkillään ja kokemuksellaan lisäarvoa nuorille pelaajille.

Keränen on pelannut koko liigauransa Kärpissä. Hän on luisteluvoimainen, kovaa taklaava ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä laidassa, että keskellä.

Cornet on pystynyt pelaamaan hyvällä tasolla AHL:ssä. Hän haluaa urallaan eteenpäin ja tulee isoon rooliin HPK:hon. Cornet pystyy tekemään peliä ja myös itse viimeistelemään.

Palve on ollut Mestiksen kärkipelaajia jo muutaman vuoden. Hän on monipuolinen, mutta ennen kaikkea hän on hyvä ennakoimaan peliä ja omaa hyvät hyökkäyspelitaidot.

Jaakko Turtiainen on HPK:laisen jääkiekon kasvatti ja kahdella viimeisellä Mestis-kaudellaan hän on kasvanut urheilijana ja saanut monipuolisuutta peliinsä. Hän tekee pieniä voittavia asioita hyvin.

Slovakki Filip Krivosik on iso rightilta pelaava älykäs sentteri, joka tekee tunnollisesti töitä molempiin suuntiin.

Lisäksi HPK:ssa jo kaudella 2015-2016 pelannut Severi Sillanpää on tehnyt HPK:n kanssa kahden vuoden sopimuksen. Sillanpää on kokenut liigapelaaja, joka Jokeri-vuosien jälkeen hakee uutta nostetta uralleen. Hän on luotettava kahden suunnan sentteri.

Lähde: HPK:n tiedote