Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jääkiekosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Outo juttu:

– Kaksi nuorten Leijonien maailmanmestarisankaria Patrik Laine ja Sebastian Aho olivat mukana Kari Jalosen A-maajoukkueessa Ruotsin Euro Hockey Tourilla. Kun katseli haastatteluja ennen ja jälkeen pelien sekä niiden aikana, tuntui hieman kärjistetysti siltä, että Patrik Laine oli ainoa suomalainen pelaaja, joka ylitti median haastattelukynnyksen. Nuori Tapparan mies oli koko ajan mikrofoni nenän alla.

– Kun nuorten MM-kulta oli taskussa, kaikki asiantuntijat ylistivät suureen ääneen, että nimenomaan Sebastian Aho oli joukkueesta se ainoa pelaaja, jolla on kokonaisvaltaisen pelinäkemyksensä ansiosta oikeasti mahdollisuudet olla kevään MM-joukkueessa.

– Mutta kuinka paljon Aho on mediassa näkynyt verrattuna Laineeseen tai Jesse Puljujärveen? Vähän, kovin vähän. Kyse voi toki olla siitä, että hän tuntuu olevan hiukan hiljaisempi kaveri, joka ei raipemaisesti halua tehrä tästä ny mitään numeroo. Mutta silti. Olisin halunnut – ja haluan yhä – kuulla hänen ajatuksiaan pelistä ja pelaamisesta enemmän, mitä tähän asti on kuultu. Mitä tuon nuoren neron korvien välissä liikkuu?

– Olisi mielenkiintoista tutkia, miksi joistakin urheilijoista tulee median lemmikkejä, toisista ei. Puljujärvi on rempseydessään ja aitoudessaan selvä tapaus, mutta Patrik Laine ei tunnu nauttivan haastattelujen antamisesta juuri sen enempää kuin Sebastian Ahokaan. Silti hänet poimitaan jonosta paljon useammin. Miksi?