KHL:ssä Gagarin Cupia juhlinut Fredrik Norrena tyrmää varsin hurjan kiekkohuhun, jonka mukaan hän olisi pyytänyt amputoimaan sormensa pudotuspelien aikana mestaruusvuonna 2009.

Norrena loukkasi vaarallisesti mailakäden nimettömän sormensa aamujäillä. Sportbo-sivuston haastattelussa Norrena kertoo, että nimetön käytännössä murskaantui sen jäädessä torjuntatilanteessa mailan varren ja kiekon väliin.

– Se oli erittäin paha murtuma. Mietin heti, että kausi oli siinä. Pelasin pari viikkoa puudutuspiikeillä ja kolmesti sormi piti jäädyttää pelin aikana, sillä en kyennyt pitämään mailaa kädessäni, Norrena kertoo venäläisaviisille.

Legenda kertoo, että olisit pyytänyt jopa sormen amputoimista, jotta voit jatkaa pelaamista pudotuspeleissä?

– Ei, se ei todellakaan ole totta [Norrena nauraa]. Sellainen riski oli olemassa. Sormi täytyi leikata kesken välierien, sillä se tulehtui. Se oli vaarallista. Enkä tiedä mitä olisi tapahtunut, jos sitä ei oltaisi leikattu. Halusin säilyttää sormeni.

Leikkaus kannatti, sillä jo yhdeksän päivän kuluttua Norrena oli taas tositoimissa ja pelasi finaalissa, jonka jälkeen Norrena oli juhlittu sankari.