Leijonien avainpakki katseli ylpeänä Nuoria Leijonia – ”Kyllä se varmasti jostain kertoo”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Dinamo Moskovaa edustava Juuso Hietanen kävi tekemässä varsin hauskan reissun joukkueensa kanssa Helsinkiin, kun Hietanen itse ratkaisi Dinamolle voittomaalikilpailussa 3-2-voiton Jokereista.

Hietanen upotti ensin varsinaisella peliajalla osuman ja myös rankkareissa ainoana yrityksen sisään (lue lisää).

Hartwall Arenalla ehdittiin kuitenkin näkemään parin viimeisen viikon aikana melkoisia pelejä, joissa tunnelma oli katossa. Nuoret Leijonat nousivat suoranaiseksi koko kansan jutuksi.

– Sen kyllä aisti. Kun katseli sitä hallia, mikä oli koko ajan täynnä, niin hienosti siellä näytti olevan porukka mukana. Kyllä se vaikutti siltä, että siellä oli kunnon hurmos päällä sen mitä telkkarista pääsi seuraamaan, Hietanen kertaa muistojaan SuomiKiekko-sivustolle.

Finaali menikin kovasti jännittäessä.

– Moskovassa tuli oltua kotona, kun sinä päivänä ei ollut peliä. Oli kyllä hienoa katsoa, huikean turnauksen pelasivat Nuoret Leijonat, Hietanen hehkutti.

Finaalissa Suomella vastassa oli Venäjä, mikä antoi Hietaselle itselle kovaa ylpeyden aihetta myös seuraavana päivänä Dinamon harjoituksissa.

– Kyllä me se peli sitten seuraavana päivänä käytiin läpi ja kyllä siellä onniteltiin ihan rehellisesti. Jännittävä pelihän se finaali oli, mutta huikea sellainen.

Joukkueessa oli paljon kovan luokan lupauksia ja se oli suorastaan erityislaatuinen ryhmä. U20-tasolla mestaruuksia on tullut nyt parikin kappaletta viime vuosien aikana.

Tulevaisuus onkin hyvä esimerkiksi itse Leijonia ajatellen?

– Kyllähän se siltä vaikuttaa. Paljon hyviä jätkiä oli siellä ryhmässä nyt ja viime vuosina kaksikymppisissä on tullut menestystä. Kyllä se varmasti jostain kertoo, Hietanen miettii.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen