Suomalaispuolustaja yllättävästä tilanteesta sankariksi Jokereita vastaan – ”Hyvä reissu”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Dinamo Moskovaa edustava Juuso Hietanen on tullut hyvin tutuksi suomalaiskatsojille maajoukkuepaidasta viimeisten tai jo useamman viime vuoden aikana.

Hietanen on ollut vakiokasvoja niin MM-kisatasolla kuin myös olympialaisissa.

Kamalasti häntä ei ole kuitenkaan maalintekoympyröissä nähty. Mutta perjantaina nähtiin.

Jo varsinaisella peliajalla hän iski kiekon Jokereiden verkkoon.

Lisää tuli voittomaalikilpailussa.

– Se oli kauden eka rankkari. Mutta oli mulla siinä tiedossa, että mitä tulen yrittämään. Hyvä, että meni sisään ja voitettiin, Hietanen kertasi voittomaaliaan SuomiKiekko-sivustolle.

Yllättävä tilanne ei siis paljoa huimannut. Se varmisti Dinamo Moskovalle 3-2-voiton, kun kukaan muu ei onnistunut pistämään rankkariyritystään sisään.

– Tämä oli ihan hyvä reissu sitten. Saatiin hyvä voitto. Loppuun tasoitus ja rankkarivoitto. Oli tärkeä peli, Hietanen iloitsi.

Lopun tasoituksella Hietanen viittasi varsin dramaattiseen käänteeseen, sillä Jokerit oli jo matkaamassa voittoon. Mutta vain 17 sekuntia ennen loppua Dinamo tuli rinnalle ja vieritti pelin jatkoajalle.

Yleiskuvaltaan Hietanen näki pelin hyvin tasaisena.

– Olihan siinä toki paikkoja ihan hyvin meillä ja olisi voitu tehdä enemmänkin maaleja. Toki oli Jokereillakin tontteja, mutta aika tasainen peli. Se toki oli aika hyvin tiedossa.

– Jokereilla on hyvä porukka ja sitä vastaan pitää puolustaa hyvin, Hietanen painotti.

Muutoksia

Dinamo Moskova on kuulunut jo vuosien ajan KHL:n isoihin joukkueisiin ja orgnisaatioihin.

Tällä kaudella se on ollut kuitenkin hieman ongelmissa.

Niistä konkreettinen osoitus tuli vasta, kun se vaihtoi päävalmentajaa.

– Uudet valmentajat ovat olleet tuossa viikon verran ja kahdesta pelistä kaksi voittoa. Se on hyvä alku meille ja tästä on hyvä jatkaa. Ei ole kuitenkaan kauheasti enää runkosarjassa pelejä jäljellä ja ne ovat tärkeitä pudotuspelitaistoa ajatellen.

– Täytyy niitä voittaa, että saadaan pudotuspelipaikka varmistettua, Hietanen sanoi jo tulevaisuuteen liittyen.

Dinamo on tällä hetkellä läntisessä konferenssissa seitsemäntenä. Se käykin vielä kovaa taistoa siitä, että pääseekö se ylipäätänsä pudotuspeleihin.

Mutta tuliko päävalmentajan vaihdos yllätyksenä?

– Oli jo vähän aikaisemmin muutoksia, kun kakkosvalmentaja lähti jossain vaiheessa. Ei Venäjällä sinänsä mikään enää hirveästi yllätä, Hietanen hymähtää.

– Ei ole mennyt ihan odotusten mukaisesti, niin ehkä oli vähän ajatuksia siitä, että oltaisiin vähän ylempänä sarjataulukossa. Nyt on tämmöinen tilanne ja ei auta kuin jatkaa.

Sinänsä Moskovassa ja Dinamossa varsinkin olosuhteet ovat varsin optimilla tasolla. Dinamo kun pelaa uudella areenalla, missä muun muassa vasta pelattiin Moskovan EHT-turnaus.

– Hyvä organisaatio ja uusi halli tuli tälle kaudelle. Kieltämättä on hyvät olosuhteet. Kaikki kopit sun muut systeemit ovat kyllä tikissä.

– Ruuhkat välillä vähän kiristelevät hermoja, mutta se on semmoista. Ei sille oikein voi mitään, Hietanen mietiskelee.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen