Kanadan jääkiekkoliiton presidentti Tom Renney puolustaa tunnokkaasti maan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Dave Lowrya.

Kanadan taival nuorten MM-kisoissa päättyi puolivälierissä 5-6-tappioon Suomelle. Tippuminen mitalipelien ulkopuolelle oli valtava pettymys.

Vaahterapaitojen suoritus oli heikoin 18 vuoteen. Edellisen kerran Kanada jäi mitalipelien ulkopuolelle vuonna 1998 – tuolloinkin turnaus pidettiin Suomessa.

Kanadan valmennusjohto ja erityisesti päävalmentaja Lowry on saanut osakseen rankkaa arvostelua huonosta menestyksestä. Entisen NHL-luotsin ja nykyään kiekkoliiton nokkamiehenä toimiva Renney antaa valmennukselle synninpäästön.

– Mielestäni joukkue oli hyvin valmistautunut ja valmennustiimi oli yhtä hyvä kuin millä tahansa muulla joukkueella. Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö kaverit olisi nähneet vaivaa turnauksen eteen, Lowry kertoi TSN:n mukaan.

Lowryn näkemyksen mukaan pelaajilla olisi ollut parantamisen varaan.

– Tietyssä vaiheessa vastuu siirtyy valmentajilta pelaajille. Puhumme nuorista pelaajista. Joskus jääkiekon spontaanius kääntyy itseään vasten, Lowry sanoi.

– Valmennusryhmämme teki erinomaista työtä, Lowry alleviivasi.

Värikkäistä lausonnoistaan tunnettu USA-luotsi Ron Wilson antoi aiemmin sapiskaa Kanadan suuntaan. Wilson syytti kanadalaisia kurittomuudesta.