HELSINKI. Keskiviikkona Hartwall Arenalla juhlistettiin Teemu Selännettä, kun hänen numerolla kahdeksan varustettu maajoukkuepaita jäädytettiin ja nousi katsoon.

Paidanjäädytystilaisuudessa paikalla oli niin Selänteen perhettä, valmentajia kuin myös pelaajia. Pelaajista tilaisuudessa mukana olivat Kimmo Timonen, Teppo Numminen, Ville Peltonen ja Janne Niinimaa.

Tilaisuuden avasi pian Jääkiekkoliiton puheenjohtajan pestin jättävä Kalervo Kummola.

– Saavutukseksi tiedetään, mutta yksi asia mikä ei ole tullut esille on 30 vuotta Leijonien paidassa, mikä on Suomen ennätys. Sitä on lähes mahdotonta rikkoa, Kummola avasi.

Kummola heitti myös pienen piikin Selänteen viimeisiin vuosiin NHL:ssä, jolloin kohtelu Anaheim Ducksissa oli hieman kyseenalaista.

– Päätit näyttää vielä kerran Anaheimin valmentajalle, mikä olet miehiäsi, Kummola piikitteli.

Selänne itse puolestaan antoi myös Kummolan suuntaan pientä vitsiä omassa puheenvuorossaan.

– 30 vuotta on pitkä aika Leijonissa ja paljon ovat asiat muuttuneet. Paitsi että Kale on edelleen pomo täällä, Selänne nauratti täyttä Hartwall Arenaa.

Selänne myös avasi huumorilla tilaisuuden.

– Pukuhuoneessa tuli kylmät väreet, kun katsoi tuota muisteluvideota. Siinä mietti, että pitäisikö pelata vielä yksi vuosi, Selänne letkautti.

Selänne jakoi kovat kiitokset niin perheelle, tukijoilleen, pelitovereilleen kuin niin Kummolalle ja maajoukkuevalmentajilleen.

Erityisesti Selänne nosti esille Sotshin olympialaiset vuonna 2014.

Erkalle (Westerlund) erityiset kiitokset. Silloin oli vaikea kausi alla ja hän uskoi vielä vanhaan mieheen. Sotshissa sitten näytettiin.

Loppuun Selänne muisti vielä faneja.

– Olette olleet ihan uskomattomia. Se kaikki huomio, minkä olen teiltä saanut, en unohda sitä ikinä. Toivottavasti olen antanut teille yhtä paljon entä te olette antaneet mulle.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen