Leijonien riveissä Karjala-turnauksessa hyökännyt Jarno Koskiranta on ollut alkukauden aikana melkoisen pyörityksen keskellä.

KHL:n hallitsevan mestarin SKA:n kausi on lähtenyt nihkeästi käyntiin ja pietarilaisseurassa on päädytty jo valmentajan vaihdokseen.

– On ollut tosissaan vähän vaihderikas alkukausi. Saatiin todella huono startti ja sitten oli kaikennäköistä kismaa.

Kismaa?

– Kopissa on ollut ihan hyvä fiilis, että ei se siitä ole jäänyt kiinni. Ideat eivät vain siirtyneet sinne kaukaloon asti. Välillä se menee niin ja sitten pitää laittaa äijiä tai valmentaja vaihtoon. Nyt lähti valmentaja, Koskiranta käy läpi alkukautta SKA:ssa SuomiKiekko-sivustolle.

– Uusi valmentaja vaikuttaa ihan hyvältä. Saatiin peliäkin vähän kasaan tuossa loppuvaiheilla ennen maajoukkuetaukoa. Ihan hyvältä vaikuttaa, Koskiranta jatkaa.

Uudella valmentajalla Koskiranta viittaa Sergei Zuboviin, yli 1000 NHL-ottelun ex-puolustajaan, joka nostettiin SKA:n päävalmentajaksi muutama viikko sitten.

Zubov korvasi tehtävässä Andrei Nazarovin, joka ei ehtinyt toimia tehtävässä kovin pitkään. Nazarov tuli aivan kauden alla SKA:n päävalmentajaksi, kun Vjacheslav Bykov päätti vetäytyä tehtävästä sivuun henkilökohtaisten syiden takia.

Nykyinen päävalmentaja Zubov on ollut SKA:ssa apuvalmentajana ennen kuin hänet nostettiin askelta ylemmäs.

Alku Zubovin kanssa on ollut Koskirannan mukaan lupaava.

– Alettiin heti tekemään aika paljon hommia ja alettiin muun muassa pistämään taktiikkaa kuntoon. Nyt käydään läpi tarkasti sitä, että missä pitää milloinkin olla. Ja kyllä tuossa on työmoraalia saatu nostettua uuden valmentajan myötä.

Mutta liiallista harppomista Koskiranta ei odota.

– Eihän esimerkiksi hyvä itseluottamus ihan nappia painamalla tule, kun on mennyt päälle 20 peliä vähän suossa. Pari voittoa saatiin tuossa ennen taukoa ja toivottavasti saadaan vähän voittoputkeakin päälle, niin pystytään hieman korjaamaan meidän tilannettamme.

Huippuorganisaatioon

Koskirannalla itsellä kesä sisälsi ison muutoksen, kun hänet värvättiin yhteen Euroopan mahtiseuraan, SKA:han.

Kaksi viimisintä kautta Koskirannalla ovat sujuneet Sibirissä, joka on pystynyt haastamaan isompiaan varsin hyvin. Silti aivan KHL:n jättiläisiin Sibir ei kuitenkaan kuulu.

Nyt ympäristö kuitenkin muuttui selkeästi ja esimerkiksi paineet ovat selkeästi suuremmat SKA:ssa, missä ainoa odotus on menestyminen.

Seurasta ja organisaatiosta Koskirannalla on kuitenkin paljon kehuttavaa.

– Ei tarvitse kyllä mihinkään muuhun keskittyä kuin siihen askissa olemiseen. Kaikki ravinnot, huollot ja kaikki ovat ihan vimpan päälle siellä.

Alkukausi Koskirannalla lähti haasteiden keskellä, kun hän loukkasi kätensä harjoitusottelussa Jokereita vastaan. Runkosarjan ensimmäiset pelit jäivät välistä ja kun paluu tapahtui, oli SKA pelillisesti kaikkea muuta kuin oikeassa suunnassa.

Mutta kaikesta huolimatta Koskiranta ei katso alkukautta paljoa päätä pyörellen.

– Alkukaudesta joutui vähän missaamaan pelejä, mutta kyllä sitten on päässyt takaisin rytmiin kiinni. Ihan hyvin on mennyt vaikka toki vähän enemmän voisi olla pisteitä.

– Mutta olen pystynyt hoitamaan sitä omaa hommaa eli kahden suunnan pelaamista, Koskiranta lisää.

Nimenomaan tunnollisesta puolustuspelaamisesta Koskiranta onkin saanut jo pidemmän ajan kehuja niin aikanaan Tapparassa kuin sen jälkeen myös KHL:ssä.

MM-kisatasolla 28-vuotias sentteri on nähty kerran, kun hän oli mukana keväällä 2013 Suomen kotikisoissa Leijonien paidassa.

Millainen tavoite MM-kisat on tällä kaudella? Vai ovatko tavoitteet enemmänkin siellä pitkän seurajoukkuekauden puolella?

– Kyllähän se aina ensisijainen juttu on ja sen takia sinne (Pietariin) mentiinkin, että olisi hyvät mahdollisuudet jahdata pyttyä tällä kaudella.

– Mutta toki jos sinne Leijoniin yltää.. onhan se tietysti yksi tavoite, Koskiranta katsoo tulevaan.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen