Liigakierroksen nostot: Tappara todella hurjana Turussa – Lukko menetti kärkipaikkansa

© Kuva: Pekka Mäntylä

Lauantain liigakierroksella oli täysi tohina päällä, kun ohjelmassa oli yhteensä kuusi ottelua.

Katseet kääntyivät isosti kohti Kuopiota, missä ennen KalPan ja HIFK:n peliä juhlistettiin Sami Kapasta, jonka paita nostettiin Niiralan montussa kattoon.

Juhlapelissä KalPa jatkoi väkeviä otteitaan, kun se kellisti HIFK:n lukemin 4-2. Voitto tuli, vaikka Eero Kilpeläinen jäi vain hetki ennen peliä sivuun ja tolppien väliin asteli pikakomennuksella Samu Perhonen. Illan hahmona oli kahdella maalilla KalPan Patrick Davis.

Oulussa sarjakärjessä vielä ennen kierrosta ollut Lukko joutui luopumaan kyseisestä valtikasta, kun se hävisi Kärpille. Oululaisjoukkue vei nimiinsä kamppailun lukemin 4-1. Voiton myötä Kärpät on enää kahden pisteen päässä ykkösenä olevasta Tapparasta ja samoissa pisteissä olevasta Lukosta.

Tappara nousi kärkeen, kun se murskasi hyvin tylysti TPS:n Turussa. Parhaimmillaan se johti peliä jo peräti 7-0. TPS kavensi kuitenkin vielä hieman lukemia, jotka olivat lopulta Tapparan hyväksi 7-2.

Tapparalla Jani Lajunen iski kolme maalia, Kristian Kuusela syötti kolme ja kaksi maalia puolestaan iskivät Arttu Ilomäki sekä Jan-Mikael Järvinen.

Kaikki lauantain kierroksen lopputulokset:

KooKoo-Ilves 1-2 ja.
Kärpät-Lukko 4-1
SaiPa-HPK 3-4 vl.
TPS-Tappara 2-7
Ässät-Pelicans 3-0
KalPa-HIFK 4-2

Seuraavan kerran Liigassa pelataan tiistaina, jolloin ohjelmassa ovat: Ilves-Ässät, JYP-TPS ja SaiPa-Tappara.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen