Kari Jalonen Karjala-joukkueestaan: ”Vanhoilla näytöillä emme tee mitään”

© Kuva: Juha Tamminen
Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen nimesi tänään joukkueen marraskuun alussa pelattavaan Helsingin EHT-turnaukseen. Jaloselle tuleva kausi on toinen ja toistaiseksi viimeinen Leijonien peräsimessä.

Viime kauteen verrattuna joukkueen rakentaminen on ollut helpompaa.

– Tietenkin tämä on uusi kausi ja siinä mielessä avoimin mielin katsomme pelaajia. Viime kausi oli viime kausi, ja nyt toivomme, että saamme uusia Leijonasankareita ja kisapelaajia. Vanhoilla näytöillä emme tee mitään. Tämä on ollut piirun verran helpompaa, kun tiedämme paremmin aikatauluttamisen ja turnaukset, jotka saimme viime vuonna aikaan. Tärkeintä on, että tähdätään koko ajan Moskovan ja Pietarin kisoihin, sillä sinne nämä valinnat lopulta johtavat.

Yksi joukkueen etukäteen mielenkiintoisimmista pelaajista on SC Bernin Sean Bergenheim, joka on viimeksi esiintynyt Leijona-paidassa vuonna 2008.

– Hän on luisteluvoimainen pelaaja, ja kyllähän Sean parhaimmillaan löytää ne maalipaikat ja tekee maaleja. Tietenkin hän tarvitsee myös toimivan viisikon ympärilleen. Meillä on ollut tosi tarkka seuranta Sveitsissä, kun hän on noita pelejä pelannut, ja koko ajan jalka on liikkunut paremmin.

– Yhdeksän peliä hän ehti pelata ennen tätä meidän turnausta, ja se on ihan riittävästi maistamaan tätä peliä mikä täällä on. Olimme heti häneen yhteyksissä, kun saimme tietää Bernin sopimuksesta. Hänellä on kiinnostus Leijonatoimintaan ja hän halusi olla heti mukana. Se oli meille hyvä uutinen, koska halusimme nähdä Seanin heti tässä alussa. Mielestäni on hyvä, että Sean näkee tämän EHT-tason ja saa vastaansa heti hyviä vastustajia.

Lopullisten MM-kisapelaajien määrää Jalonen ei lähde tässä vaiheessa spekuloimaan. Jalonen painottaakin kuumien pelaajien etsimisen merkitystä.

– Tässä oli jonkun verran semmoisia pieniä loukkaantumisia, kun olemme olleet yhteyksissä pelaajiin. Joillain on sellaisia vammoja, että pitää huilata ja vähän nuolla haavoja. Kauden aikana mukaan on tulossa saman verran pelaajia, mitä meillä nyt on. Esimerkiksi Toni Koivisto ei ole pitkään aikaan ollut meillä mukana. Kuitenkin hän on ollut tosi vahva koko kauden Lukossa. Meidän pitää heti reagoida ja antaa hänelle mahdollisuus, jotta näemme missä hän tällä hetkellä menee.

Jukka Rautakorpi otti ensi kaudella maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyvän Lauri Marjamäen paikan valmennusryhmässä. Tämä on helpottanut myös päävalmentajan urakkaa pelaajakartoituksessa.

– Jukan mukana olemme saaneet hyvää tietoa pelaajista, sillä hän on ollut monien pelaajien kanssa tekemisissä. Sillä tavalla saamme sitä sisäpiiritietoa. Meillä oli 61 pelaajaa viime vuonna, joten meillä on paljon tietoa minkälaisia pelaajia meillä on ja mihin he pystyvät.

– Olemme avoimin mielin ja pyrimme antamaan mahdollisuuden niille pelaajille, jotka nostavat päätään ja ovat kuumia meidän omassa Liigassa. Hyviä esimerkkejä viime vuonna olivat Joonas Donskoi, Joonas Kemppainen sekä Esa Lindell, jotka pelasivat Liigassa huikealla tasolla. Kaikki olivat valmiita kisapelaajia.

Joukkueen maalivahtikaksikko Harri Säteri ja Juha Metsola on kansainvälisissä peleissä melko kokematon. Tällä kaudella molemmat torjujat ovat torjuntaprosenteilla mitattuna KHL:n kärkikymmenikössä.

– Molemmat ovat olleet hyviä koko syksyn ja kantaneet vastuuta. Kumpikaan ei pelaa missään huippujoukkueessa, vaan molemmat pelaavat alle keskitason joukkueissa. Metsolahan oli meillä viime kaudella ja tiedämme hänen tasonsa. Kun mennään KHL-peliin sisälle, niin siellä pitää pystyä yksin voittamaan pelejä. Hän on sitä tehnyt. Säteri oli meillä jo viime vuonna tarkkailussa, ja nyt on hänen aikansa tulla tänne näyttämään oma tasonsa.

Karjala-turnauksen joukkueessa on mukana kuusi pelaajaa viime kevään MM-kisoista. Valmennusjohto on pyrkinyt miettimään koko ajan sitä, että pelaajan pitää olla mahdollinen MM-kisapelaaja.

– Harjoitusleirejä aletaan vetämään kauden jälkeen huhtikuussa, niin emme tiedä mikä se tilanne silloin on. Sen takia haluamme nähdä mahdollisimman monta pelaajaa, ja pelaajien pitää nähdä myös meidän toimintaa. Se on molemminpuolin hyvä juttu. Vaikka meidän jokainen pelaaja on pelannut paljon, niin kyllä he ovat kiinnostuneita Leijonista. Se on aina hyvä uutinen.

Joonatan Hakala, Helsinki
Twitter @JoonatanHakala


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Edmonton matkaa Vegasiin! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!