Jokereilla menossa on niin sanottujen KHL:n jättiläisjoukkueiden kohtaamisten putki, kun viime viikolla se kohtasi niin SKA:n kuin TsSKAN. Tällä viikolla edessä on sama homma, nyt kotona.

Viime viikko isoja vastaan ei sujunut aivan toivotulla tavalla. Slovan-voiton jälkeen reissu Pietariin ja Moskovaan tuotti kaksi tappiota maalierolla 5-11.

Ensin SKA oli parempi 6-3 ja perään sunnuntaina TsSKA 5-2.

Näiden otteluiden jälkeen ei jäänyt ainakaan epäselväksi se, millä osa-alueella Jokereilla on petraamisen varaa.

Kirittävää

Sunnuntain TsSKA-tappio ei jättänyt paljoa selittelyn varaa.

– Eivät nuo numerot valehtele. Se on tosi hyvä, että pelataan nyt näitä hyviä joukkueita vastaan ja tiedetään se, että ollaan lähtötilanteessa. Meillä on matkaa näiden joukkueiden kirimisen suhteen. Ei se tilanne muutu noin vain kesän aikana yhtään mihinkään. Nämä KHL:n isot seurat ovat hyviä, niissä on hyviä pelaajia ja ne pelaavat hyvätasoista kiekkoa. Meidän pitää pystyä runkosarjan aikana kehittymään joukkueena niin, että me pystytään haastamaan näitä joukkueita, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi ja jatkoi:

– Kyllä me nyt sellaiseen TsSKA:n mankeliin jouduttiin, eikä me pystytty siinä temmossa omaan peliin.

TsSKA-peliin Jokerit sai kuitenkin sairastuvalta hyviä uutisia, kun sekä Ossi Väänänen että Philip Larsen palasivat kehiin.

Larsenia ei kuitenkaan peluutettu lopulta kovin hirveästi sunnuntain pelissä, vaan esimerkiksi lopussa hän jäi täysin sivuun.

– Ideana oli se, että häntä olisi käytetty apuna ylivoimassa. Sitten päätettiin, että ei rasiteta häntä liikaa, Westerlund sanoi peluutuspäätökseen liittyen.

Sairastuvalla Jokereilla riittää yhä ruuhkaa, kun sivussa ovat hyvin todennäköisesti edelleen Eetu Pöysti, Tomi Mäki ja Daine Todd.

Lähtökohdat

Vaikka Jokereilla alla on kaksi tappiota, on se edelleen läntisessä konferenssissa ykköspaikoilla. 13 ottelusta se on kerännyt kokoon 28 pistettä, kun lännen ykkönen TsSKA on kerännyt kasaan 15 ottelusta 32 pistettä.

Torstain vastustajan, hallitsevan KHL-mestarin SKA:n osalta alkukausi on ollut melkoista vuoristorataa.

Tällä hetkellä se on lännessä kahdeksantena, kun koossa 15 ottelusta on 24 pistettä.

Mukaan on mahtunut pari isoa päänahkaa, mutta pari todella kirvelevää tappiota myös.

Putkeen se onnistui ottamaan voitot sekä TsSKA:lta että Jokereilta, mutta kotiottelussa tiistaina tuli romahdus eteen, kun Dinamo Riga kävi hakemeassa yllättäen vieraspisteet mukaansa.

SKA:n suomalaisista maalivahti Mikko Koskinen on ollut erikoisen pomputtelun kohteena, kun päävalmentaja Andrei Nazarov on muun muassa syyttänyt häntä SKA:n muutamista tappioista.

Riga-pelissä Koskinen komennettiin jo avauserässä pois tolppien välistä ja torstain Jokerit-ottelussa pelaaminen Koskisen kohdalla onkin hyvin epävarmaa. Koskisen torjuntaprosentti alkukaudesta on jäänyt lukemaan 90,6, kun päästettyjen maalien keskiarvo on ollut 2.78.

Kesällä kovia menetyksiä kokeneen SKA:n tehokkain pelaaja on ollut tähän mennessä ehkä hieman yllättäen Anton Burdasov, joka on iskenyt 15 peliin tehot 8+9=17.

Jokereiden tehokkain on ollut Brandon Kozun, joka on tällä hetkellä koko KHL:n pistepörssissä juuri Burdasovin edellä kolmantena tehoilla 7+11=18.

SKA:sta löytyy varsin mielenkiintoisia tilastotärppejä, sillä esimerkiksi seuran tähtipelaaja Ilja Kovaltshukilla on tähän mennessä koossa vasta 3 (2+1) tehopistettä, kun teholukema on samalla nihkeä -6. Alkukauden ongelmat näkyvät myös konkreettisesti kovan luokan puolustajan Maxim Chudinovin tilastoissa, kun 15 otteluun hänelläkin tehotilasto näyttää lukemaa -6.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-SKA, torstai 1.10.2015. klo 18.30.
2.25 – 4.30 – 2.55

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen