Helsingin Jokerit aiheutti alkuvuodesta kuohuntaa yhteistyöllään ruotsalaisen peliyhtiön NordicBetin kanssa. Tilanne kärjistyi helmikuussa Poliisihallituksen asettamaan 100 000 euron suuruiseen uhkasakkoon.

Poliisihallitus katsoi, että Jokerit syyllistyi arpajaislaissa olevien markkinointisääntöjen rikkomiseen pitäessään vierasotteluissa NordicBetin logoja pelipaidoissa (uutinen).

Jokerit ei lähtenyt oikeusteitse testaamaan Poliisihallituksen tulkinnan pitävyyttä, vaikka helsinkiläisseura vahvasti kielsi rikkoneensa lakia. Loppukevään ajaksi Jokerien pelipaidoissa NordicBetin logot korvattiin mustilla palkeilla.

NordicBet on osa Tukholman pörssissä listattua Betsson Groupia. Samaan konserniin kuuluva peliyhtiö Betsson hyödyntää torstaina julkaisemallaan mainosvideolla peräti kahtatoista suomalaisjulkkista tehdessään brändiään tunnetuksi. Betsson Groupin suunnalta ammutaan siis jälleen vähintäänkin yhtä kovilla kuin Jokerit-tapauksesen yhteydessä.

Peliyhtiö Betssonin mainosvideon suomalaisjulkkisten kera näet yllä. Betsson on tullut suomalaisissa urheilupiireissä tunnetuksi sopimuksistaan jalkapalloilija Jari Litmasen ja koripalloilija Petteri Koposen kanssa. Molemmat sopimukset ovat kuitenkin jo päättyneet.