Jokereiden viime viikkojen tuloksellinen vuoristorata lähti keskiviikkoiltana kipuamaan ainakin hetkellisesti taas ylöspäin, kun se kaatoi KHL:n kärkiseuroihin liigan perustamisesta asti kuuluneen Metallurg Magnitogorskin. SuomiKiekko-sivusto tapasi Jokereiden norjalaistaituri Mathis Olimbin, joka peräänkuulutti Magnitogorsk-ottelun kaltaisten esitysten tärkeyttä jatkossakin.

– Tämä on tiukka liiga. Emme ole pelanneet hyvin 60 minuuttia. Siitä rangaistaan heti. Nyt pelasimme ehjästi, ja loimme paljon paikkoja. Teimme enemmän töitä ja pelasimme pelisysteemiä paremmin 60 minuutin ajan, Olimb ruoti.

Olimb sai Magnitogorskia vastaan samaan ketjuun Niko Kapasen ja Pekka Jormakan.

– Olemme saaneet luotua paljon paikkoja hyökkäyksessä. Parannan koko ajan. Olen tyytyväinen rooliini. Saan pelata hyökkäyksessä, sanoi tehot 5+7 tällä kaudella tehnyt Olimb.

Pelaat KHL:ssä enimmäistä kauttasi. Mitä sanot liigasta noin 20 kierroksen jälkeen?

– Liiga on kovatasoinen ja tasainen. Huonoja joukkueita ei ole, vaan jokainen on kova. Joukkueissa on hyvä pelikuri ja systeemi. Tämä on ollut selkeä askel eteenpäin minulle. Sopeutuminen on vienyt aikaa, mutta mielestäni paremmin koko ajan. Toivottavasti voin vielä parantaa.

Olimb sanoi kauden alla Jokereiden pelityylin suoraviivaisuuden olleen asia, jonka kanssa hänellä oli hieman ongelmia kauden alla.

Joko alat olla sinut pelityylin kanssa?

– Luulen niin (nauraa). Tykkään yhä pelata sivuttaissuunnassakin paljon. Tuntuu siltä, että sopeudun hyvin, ja pääsen joukkueen pelisysteemiin sisään enemmän ja enemmän.

Jokerit suuntaa seuraavaksi neljän vierasottelun kiertueelle, jonka aikana se kohtaa Lokomotiv Jaroslavlin, Sotshin, Magnitogorskin ja Ufan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen