Liiga on määrännyt Ilveksen Antti Tyrväisen kahden ottelun pelikieltoon tiistain HIFK-pelien tapahtumien johdosta.

Hyökkääjä taklasi ottelussa HIFK:n Daniel Grillforsia. Tilanteesta tuomittiin Tyrväiselle 2 minuutin rangaistus päähän kohdistuvasta taklauksesta ja 10 minuutin käytösrangaistus.

Kurinpitäjä Sampo Liusjärvi perustelee kahden ottelun pannaa seuraavasti:

Videotallenteen perusteella Tyrväinen suorittaa taklauksen sinänsä täysin pelitilanteeseen kuuluvasti ja kiekolliseen vastustajan pelaajaan. Taklaus kuitenkin osuu pelkästään Grillforsin päähän vaikka Grillfors ei ole tilanteessa liikkeessä. Myöskään Grillforsin peliasento tai pään asento eivät muutu ennen taklausta sillä tavoin, etteikö Tyrväisen olisi voinut suorittaa taklausta Grillforsin vartaloon. Näin ollen Tyrväisellä on yksin vastuu siitä, ettei taklaus osu päähän.

Edellä videotallenteelta todettujen seikkojen perusteella Tyrväisen taklauksen osumisessa vastustaja päähän on huolimattomuutta ja sillä on vaarannettu vastustajan terveyttä. Katson, että tilanteesta tulee määrätä säännön 124 iii-kohdan mukaan ottelurangaistus. Taklausta kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon ettei loukkaantunut tilanteessa, katson, että oikea seuraamus tästä teosta on yhden ottelun pelikielto. Koska kuitenkin Tyrväiselle on kuluvan tai kolmen edellisen kauden aikana määrätty kahdesta vastustajaan kohdistusvasta rikkeestä kurinpitomenettelyssä pelikieltoa, ankaroitetaan nyt määrättävää pelikieltoa yhdellä ottelulla.

Tyrväinen on pelikiellossa Ilveksen kahdessa seuraavassa ottelussa 15.10.2015 HPK-Ilves ja 17.10.2015 Ilves-SaiPa.