Champions Hockey Leaguen pudotuspelit käynnistyvät tiistaina. Helsingin IFK saa vastaansa oman lohkonsa voittaneen sveitsiläisen HC Davosin.

Kotimaan Liigan maalipörssin jaetulla ykkössijalla neljällä maalilla komeileva Juuso Puustinen kertoi IFK:n aamuharjoitusten jälkeen SuomiKiekko-sivustolle, että joukkue on valmistettu eurokamppailuun hyvin.

– Kova jengi tulee vastaan. Valmennuksen selkeä viesti, jonka aamun videopalaveri todisti, oli se, että kun he saavat kiekon omissa, niin he lähtevät saman tien ylöspäin. Hyökkääjien on tultava kotiin päin, tai muuten tulee tilanteita omaan päähän. He ovat tehneet paljon maaleja näin. Meidän on oltava valmiita heidän avauspelaamiseensa, Puustinen sanoi.

Puustinen vihjaili hyvästä tuloskunnosta jo ennen Liigan alkua SuomiKiekko-sivuston haastattelussa. Puheet ovat muuttuneet teoiksikin.

Tosiaan laitoit hyrskyn myrskyn.

– Joukkueella on mennyt hyvin, ja itselläni on ollut hyvä fiilis. On ollut kivaa pelata ja into on kova.

Ovatko hyvät tehot jopa yllättäneet?

– Totta kai sitä (maalintekoa) aina yrittää. Hyvä, että kiekot ovat menneet sisään. Voitot ovat kuitenkin se juttu, joka on tuonut eniten sitä hyvää fiilistä. On totta kai on ollut hyvä aloittaa näin, mutta vielä pystymme parantamaan.

Juuso Puustisen pidempi haastattelu luvassa SuomiKiekko-sivustolla vielä ennen HIFK-Davos -ottelua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen