HIFK:n Juuso Puustinen selätti loukkaantumiset – ”Tarkoitus pistää hyrskynmyrskyn!”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n Juuso Puustinen palasi kaukaloihin HIFK:n vieraskiertueella Champions Hockey Leaguessa. Maaliahne laitahyökkääjä ei saanut vielä pistesarakkeita korkattua, mutta ensipuraisu tämän kauden otteluihin oli maltillisen rohkaiseva.

– Tuntui yllättävän hyvältä. Hieman jännitti, kun muut olivat jo pelanneet pari peliä. Yleensä ensimmäiset pelit voivat tuntua raskailta, mutta itselleni jäi positiivinen fiilis siitä, miten luistin kulki, Puustinen sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Viime kaudella HIFK:n peli kulki ajoittain loistavasti, ja eritoten otteluiden viimeiset erät olivat punapaitojen iltojen parasta antia. Kausi päättyi kuitenkin puolivälieriin Tapparaa vastaan.

Vaikka CHL:n jatkopaikka irtosi vasta Linköpingin avun turvin, on Puustinen luottavainen sen suhteen, millainen sesonki HIFK:ta odottaa.

– Olemme valmistautuneet todella hyvin. Kesä treenattiin hyvin ja nyt olemme olleet elokuun yhdessä. Jengissä on hyvä pöhinä. On mahtavaa, että joukkueessa on isoa jatkuvuutta, kun suurin osa viime kauden joukkueesta jatkaa. Kun aloitimme elokuun alussa, niin tuntui siltä, kuin olisi kotiin tullut.

Tuntuuko pieni vaihtuvuus jopa luottamuslauseelta joukkueelle?

– Se oli aivan loistava ratkaisu. Parina edellisenä kautena oli paljon vaihtuvuutta. Tämä oli mielestäni täysin oikea veto. Meillä oli viime vuonna nuori joukkue. Pelasimme aika hyvääkin lätkää ja teimme paljon maaleja. Otetaan viime vuodesta hyvät asiat ja tuodaan ne tähän kauteen. Olemme kaikki vuoden kasvaneempia ja kehittyneempiä.

Puustinen on Liigan maalikuningas keväältä 2011, jolloin hän paukutti HPK:n paidassa 26 maalia ja nousi taistelemaan paikasta myös sen kevään MM-kisoissa.

– Tarkoitus olisi pistää tällä kaudella hyrskynmyrskyn, vastaa Puustinen tiedusteluun tulevan kauden maalintekoaikeista.

Et halunne sanoa mitään tavoitteita lukemien muodossa?

– No, tehopisteet eivät ole kaikki pelaamisessani. Joukkuetta voi auttaa monilla muillakin tavoilla. Totta kai haluan aina onnistua ja tehdä maaleja. Haluaisin olla kokonaisvaltainen pelaaja, joka tappaa jäähyjä ja blokkaa laukauksia välillä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.