Jo aiemmin hallitseva liigamestari Kärpät ilmoitti etteivät sen rivejä viime kaudella edustaneet Ryan Glenn ja Patrick Davis tule jatkamaan Oulussa.

Kaksikosta Davis ehtikin tehdä jo sopimuksen liigaseura KalPan kanssa.

Kolmas siirtohuhujen keskellä vahvasti pyörinyt viime kauden ulkomaalaishankinta Dan Spang on myös lähdössä muualle.

Spang, 31, ei ollut oululaisseuran ensimmäisissä yhteisissä jääharjoituksissa mukana maanantaina, eikä hän tule liittymään enää joukkueen mukaan.

– Hänelle etsitään uutta seuraa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho totesi Spangista SuomiKiekko-sivustolle.

Viime kauden 55 runkosarjaottelussa Spang iski tehot 2+10=12. Liigassa Spang on edustanut aiemmin myös HPK:n ja SaiPan rivejä.

Puolustajien osalta Kärpät kaavaili viime kaudella Pohjois-Amerikassa pelanneelle lupaavalle puolustajalle Vili Saarijärvelle paikkaa pelaavasta kokoonpanosta, mutta hänen kohdallaan suunnitelmat ovat muuttuneet.

– Hän tulee jäämään Pohjois-Amerikkaan meneillä olevan U20-leirin jälkeen ja osallistuu siellä Detroit Red Wingsin leirityksiin. Vielä aivan lopullista varmuutta ei ole, mutta hänen Kärppiin palaamisen todennäköisyys on noin viiden prosentin luokkaa, Aho sanoi Saarijärven tilanteesta.

– Hänelle tehtiin tilaa ja iso rooli oli tarjolla, mutta ei se mennytkään sitten ihan sillä tavalla. Hän halusi jatkaa siellä junioriliigoissa ja ei siinä mitään. Toki harmittaa, mutta ei täällä ketään väkisin aleta pitämään, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi puolestaan keväällä väkevät alle 18-vuotiaiden MM-kisat pelanneesta Saarijärvestä.

Saarijärvi, 18, pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikassa USHL-liigassa Green Bay Gamblersin riveissä. Sen jälkeen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hänet valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi ja tähdistökenttään. 7 ottelussa Saarijärvi kokosi kasaan tehot 3+6=9.

Muuttuneen suunnitelman myötä Kärpät haki paikkausta puolustajaosastolleen ottamalla kokeneen puolustajan Atte Pentikäisen kahden kuukauden try-outille.

Kärppien ensimmäisiä koko joukkueen yhteisiä jääharjoituksia tämän kauden osalta oli maanantaina Oulussa seuraamassa lähemmäs 500 kiinnostunutta katselijaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen