Suomalaisella NHL-lupauksella mielenkiintoinen kesätreenikaveri

© Kuva: Pekka Mäntylä

Columbus Blue Jacketsin 21-vuotias Joonas Korpisalo on päässyt tänä kesänä erinomaiseen oppiin. Toisen polven kiekkoilija on vetänyt viikkotolkulla armotonta rääkkiä tuoreen KHL-mestarin Mikko Koskisen ja tämän valmentajan Marko Toreniuksen kanssa.

– Mare [agentti Markus Lehto] ehdotti, että tällainen mahdollisuus olisi ja suositteli menemään. Kannatti, ei olisi tämän parempaa kesätreeniä voinut olla, Korpisalo intoili SuomiKiekko-sivuston haastattelussa torstaina.

– Aika kovia settejä ja fiksuja treenejä on ollut, maanantaista perjantaihin joka päivä 3-4 tuntia. Espoon Leppävaarassa jäällä ja muuten Espoossa puntilla.

Koskinenkin on malttanut treenata SKA:n mestaruudesta huolimatta? 

– Ihan iisisti on juhlimisen kanssa ottanut. Tai kävihän se siellä jossain mestaruusparaatissa, mutta kun palasi niin totesi, että enää ei jaksa juhlia, Korpisalo nauraa.

Columbuksen kanssa kolmen vuoden diilin tehnyt ”Korppari” pelasi viime kauden sovitusti Ilveksessä. Nyt edessä on pelipaikan hakeminen Pohjois-Amerikasta.

– Palasin juuri seuran junnuleiriltä, jossa taisin olla jo neljättä kertaa. Tuttua hommaa, tuttuja naamoja ja tuli ihan hyvää palautettakin. Treenattiin samaan tahtiin kuin NHL:ssä, eli tehtiin sitä arkea tutuksi. Lisäksi tehtiin oheishommia, käytiin esimerkiksi sairaalassa tapaamassa sairaita lapsia. Se oli ihan silmiä avaavaa.

– Realistisesti ajateltuna varmaan ainakin aloitan AHL:ssä Clevelandissa. Mutta ensin mennään harjoitusleirille, ja sitten katsotaan. Atlantin toiselle puolelle joka tapauksessa.

Korpisalo sai jo viime kauden päätteeksi kuukauden verran tuntumaa AHL-elämään Springfield Falconsissa.

– Se oli hyvä reissu, että pääsi jo tutustumaan siihen vähän erilaiseen kulttuuriin.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant