NHL-seura San Jose Sharksin tähtipakki Brent Burns on tullut tunnetuksi niin hyvin monipuolisena puolustajana sekä hyökkääjänä mutta myös erikoisesta tyylistään.

Burns on edustanut menemään todella mehevällä parralla, missä yhdistettynä on harvahampainen look, sillä Burns on kokenut hampaiden menetystä uransa aikana.

Mehevien partojen ja väkevien kaukalossa esitettävien otteiden lisäksi Burns on innostunut paljon eläimistä ja ollut niistä innostunut koko elämänsä ajan. Siitä Burns tarinoi Sportsnetsille.

– Yleensä suosikkieläimeni on viimeisin, jonka olen nähnyt. Kävimme Las Vegasissa tutustumassa hai-altaaseen ja siellä oli aivan järkyttävän isoja merikilpikonnia. Se oli aivan uskomatonta. Olivat yli 56 vuotta vanhoja. Olen aina rakastanut merikilpikonnia ja sain mahdollisuuden uida heidän kanssaan, Burns pyöritteli.

– Australiassa käydessä halusin kokeilla haiden kanssa uimista. Se ei silloin valitettavasti toteutunut, mutta esimerkiksi pelkään paljon enemmän lentokoneesta hyppäämistä ja laskuvarjoilua. Minusta se on hullua. Mutta olisi ärsyttävää, jos koskaan ei näkisi kuinka iso valkohai osaa ollakaan. Uskon, että se on kuin yksi iso konferenssihuone ja se haukkaa sinut yhdellä haukulla tuosta noin vain.

– Rakastan nisäkkäitä. Gorillat ovat mahtavia ja on huikeaa katsoa heitä. Pidän paljon myös isoista kissoista, tiikereista sun muista. Hämähäkeistä en niin pidä, mutta käärmeet sun muut matelijat ovat lähellä sydäntä, Burns kävi läpi eläinrakkauttaan.

Burnsilta myös kysyttiin kantaa siihen, että mitä eläimiä hän haluaisi itselleen lemmikikseen.

– Kun aloin pelaamaan NHL:ssä, niin kissan tai koiran pitäminen meni vaikeaksi, koska piti aina lähteä pitkille vieraspelireissuille, eikä se toiminut niin. Mutta taas matelijoiden kanssa on helppoa, kun voit heittää 100 sirkkaa häkkiin ja heillä ei ole mitään hätää pitkän vieraspelireissun aikana. Sen suhteen intohimoni kasvoi ja esimerkiksi käärmeiden kanssa se kehittyi hiljalleen.

– Mutta ottaisin tiikerin jos saisin. Vaimo vain tyrmäsi sen idean, Burns naureskeli.

Kevään MM-kisoissa Burns oli erittäin iso pelaaja Kanadan joukkueessa, kun hänet valittiin koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi sekä tähdistöviisikkoon. 10 ottelussa Burnsille merkattiin tehot 2+9=11 ja lopputulemana oli myös kultaa joukkueen kanssa.

NHL:n runkosarjan aikana Burnsilla kulki myös hyvin, kun hän nakutti 82 ottelussa tehot 17+43=60.