NHL-seura Dallas Starsin maalilla tullaan näkemään ensi kaudella täysin suomalainen kaksikko, kun peliajasta kilpailemassa ovat sekä Antti Niemi että Kari Lehtonen.

Lehtonen kantoi viime kaudella Starsissa isompaa vastuuta, mutta hänelle tukea tulee antamaan ensi kaudella Niemi, joka saapui seuraan kesän NHL-draftin yhteydessä, kun Stars hankki hänen oikeudet ja löi perään Niemelle jatkosopimuksen käteen.

Puheenaiheeksi tämän jälkeen nousi se, että miten peluutus tulee menemään jatkossa. Kumpi saa enemmän vastuuta? Vai pelaavatko molemmat yhtä paljon?

Tähän Starsin päävalmentaja Lindy Ruff otti kantaa seuran verkkosivuilla.

– Se (osa) selviää kuin itsestään, Ruff sanoi.

– Jos pelaat hyvin, niin silloin molemmat kaverit pelaavat. Jos taas toinen kavereista saa hieman paremman putken päälle, niin silloin pallo on hänellä hallussa vähän aikaa. Toivomme joukkueena sitä, että molemmat pelaisivat hyvin. Mielestäni jos pystymme pitämään molemmat kavereista tuoreina ja ylipäätänsä peleillä, niin se voisi tuoda meille hyvin dynaamisen reseptin käteen ja ylipäätänsä laittaa liikkeelle hyvin väkevän vuoden, Ruff jatkoi.

Yhtenä tausta-ajatuksena Niemen hankinnassa oli luoda Lehtoselle enemmän ”levähdysaikaa”, sillä Lehtonen on ollut kovan kuorman alla viimeisten vuosien aikana.

Niemen tuore sopimus kauttaa kolme seuraavaa kautta. Myös Lehtosen nykyisen sopimus on yhtä pitkä ja molemmat ovat vapaita agentteja kauden 2017-2018 päätteeksi.

Stars on ollut muutenkin paljon esillä viime viikkojen aikana, kun se hankki itselleen Chicago Blackhawksista Patrick Sharpin ja Johnny Oduyan. Näitä kiinnityksiä ja heidän rooleja kokoonpanossa Ruff pyöritteli myös (lue lisää).