NHL:ssä yksi seura on erityisesti noussut esille tuoreeltaan hankinnoissa. Se on ollut Dallas Stars.

Sen isot liikkeet alkoivat NHL:n kesän varaustilaisuuden yhteydessä, missä se nappasi itselleen suomalaisvahdin Antti Niemen oikeudet.

Niemelle se löi käteen sopimuksen, minkä myötä seuran maalilla tullaan näkemään ensi kaudella täysin suomalainen kaksikko, Niemi ja Kari Lehtonen.

Sen jälkeen seuran GM Jim Nill oli häärimässä treidiä, jossa seuraan saapuu Chicago Blackhawksia viimeisten 10 kauden ajan edustanut profiilihyökkääjä Patrick Sharp.

Vielä sen jälkeen Stars esitteli kovan puolustajahankinnan, kun ruotsalaispakki Johnny Oduya tarttui haaviin.

Nämä kaikki seuran päävalmentaja Lindy Ruff otti avosylin vastaan.

– On erittäin tärkeää meille ottaa askel eteenpäin. Kaikki seuraan saapuneet ovat voittajia ja tietävät mitä voittamisen eteen pitää tehdä. Sen pitäisi auttaa meitä siinä stepin ottamisessa eteenpäin, Ruff sanoo seuran verkkosivuilla.

– Omistajat ja johtokunta ovat todellakin astuneet esiin ja sanoneet, että voimme tehdä tästä joukkueesta vielä paremmin. Se on ollut valtaisan mahtavaa, Ruff myhäili.

Sharpista Ruff saa väkevän palasen joukkueen kärkiketjuihin.

– Kahdessa ensimmäisessä ketjussa hän pysyy hyvinkin pelaamaan joko (Jamie) Bennin ja (Tyler) Seguinin kanssa tai sitten voimme jättää (Patrick) Eavesin sinne ja Sharp voisi pelata (Jason) Spezzan kanssa. Tai sitten on mahdollisuus, että hän pelaa yhdessä (Cody) Eakinin kanssa, Ruff pyöritteli vaihtoehtoja.

– Mielestäni joustavuus kahden ensimmäisen ketjun osalta luo paljon hyviä vaihtoehtoja ja se tekee materiaalistamme syvemmän sekä ylipäätänsä joukkueestamme paremman. Hän on (Sharp) erittäin hyvä palanen. Joukkueena emme sinänsä tarvinneet lisää hyökkäysvoimaa, mutta hänen kokemuksensa ja hyökkäysvoimansa tulevat varmasti auttamaan meitä, kokenut luotsi jatkoi.

Myös Oduyan suhteen Ruffilla alkaa olla jo pitkälle vietyjä ajatuksia siitä, että miten hän aikoo juuri Stanley Cupin voittanutta puolustajaa käyttää.

– Mielestäni viime kauden lopulla (John) Klingberg ja (Alex) Goligoski pelasivat erittäin hyvin yhdessä. Voisin siis yrittää Oduyaa (Jason) Demersin kanssa, jolloin saisimme toisen leftin ja rightin kätisyydet tarjoavat pakkiparin jalkeille.

– Harjoitusleiri ja harjoituskausi tulevat näyttämään suunnan noille. Siellä on myös mahdollisuus hänelle pelata Klingbergin kanssa. Voimme katsoa läpi kaikki vaihtoehdot, Ruff kävi läpi.

Tuoreista hankinnoista huolimatta Starsilla on yhä liikkumatilaa palkkakaton alla, sillä se on 2,3 miljoonan dollarin päässä katosta (71,4 miljoonaa dollaria).