Philadelphia Flyersin seurapomo Ron Hextall nauttii siitä, että Kimmo Timonen on enää voiton päässä Stanley Cup -mestariksi tulemista. Hextall kauppasi Timosen ennen siirtotakarajaa Chicagoon, sillä suomalaispelaaja halusi saada mahdollisuuden mestaruuteen.

Hextall ei ensin uskonut, että veritulpista kärsinyt Timonen voisi enää koskaan pelata. Mutta niin vain on käynyt. Timosen mukaan hän keskusteli Hextallin kanssa useaan otteseen paluusta.

– Meillä oli paljon tapaamisia Hextallin kanssa ja minun piti pyörtää hänen päänsä, sillä hän totta kai ajatteli minun ja perheeni parasta. Hän sanoi, ettei aio päästää minua jäälle. Minä sanoin siihen, että anna kun juttelen lääkärien kanssa ja annetaan heidän puhua sinulle, Timonen kertoi ESPN:lle.

– Minun piti kääntää monia kiviä, päitä ja mielipiteitä ja olen varma, että jos nyt puhuisin lääkäreiden kanssa, niin monet sanoisivat, että olen hullu.

Hextall muistaa myös keskustelut.

– Muistan kun katsoin häntä ja sanoin hänen olevan yksi kovapäinen paskiainen. Sanoin sen kaikella kunnioituksella, Hextall kertoi.

– Hänen tehtävänsä oli päästä vielä kerran kohti Stanley Cupia.

Hextallin mukaan Timosta parempaa joukkuepelaajaa saa hakea.

– En voisi olla enemmän innoissani siitä, että Kimmo on näin lähellä henkilökohtaista maaliaan. Hän tekee kaiken joukkueen eteen. Hän ei tee mitään itsekkäästi.

Timonen voi voittaa Chicagon kanssa Stanley Cupin maanantaina ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa. Kuudes finaali alkaa kello 03.