Leijonakapteenilla tyhjä fiilis: ”Tämä on todella kova pettymys”

© Kuva: Ilari Isotalo

PRAHA. Leijonien osalta pelit Tshekin MM-kisoissa ovat pelattu, kun torstain puolivälieräottelussa Tshekki päätti Suomen joukkueen matkan oltuaan parempi lukemin 5-3.

Tshekki-kohtaamisessa sattui ja tapahtui kaikenlaista, mutta tulos ei valehtele. Oikea joukkue meni jatkoon, vaikka Leijonilla oli omat hetkensä.

– Ei ehkä ihan päästy tässä pelissä parhaimpaan ja se ratkaisee näissä, kun on enää kovia joukkueita jäljellä. Olisi pitänyt pystyä olemaan pikkuisen parempia. Kuitenkin kolme maalia pystyttiin tekemään, niin yleensä se Suomen joukkueelle arvoikisoissa riittää. Olisi pitänyt pystyä pitämään kaveri siinä kahdessa maalissa tai alle, Leijonien kapteeni Jussi Jokinen pyöritteli SuomiKiekko-sivustolle, jatkaen:

– Neljä maalia omiin, se oli liikaa. Kaveri iski ylivoimalla kaksi maalia ja sitten iski vielä kaksi maalia tasakentällisin. Se oli liikaa. Se myös mikä jäi mieleen oli se, että silloin kun päästiin antamaan painetta ja karvaamaan, niin silloin kaveri teki virheitä. Mutta taas he pääsivät meidän keskialueen träpistä aika hyvin läpi ja se meillä ehkä vähän vuoti. Oli myös paikkoja missä juuri olisi voitu olla vähän rohkeampia ja missä oltaisiin voitu antaa heille enemmän painetta. He kuitenkin pääsivät pelaamaan liikaa kiekolla.

Tuntemukset torstain pelin jälkeen olivat hyvin vaihtelevat Jokisella.

– Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta ja siitä, että miten me kasvettiin ensimmäisen pelin jälkeen yhteen ja miten me parannettiin koko ajan joukkueena. Tämä oli todella sitoutunut ryhmä ja meillä olisi ollut mahdollisuudet mennä mihin vaan.

– Nyt on tyhjä fiilis. Tämä on todella kova pettymys, Jokinen sanoi suoraan.

Tuomaritoiminta Tshekki-pelissä herätti paljon tunteita ja muun muassa Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen perkasi sitä kovin sanoin torstain pelin jälkeen (lue lisää).

Jokinen itse ei kyseisiä tilanteita sen suuremmin lähtenyt käymään läpi, mutta nosti esille niiden merkityksen.

– Itse en niitä tilanteita kunnolla nähnyt ja ne pitää katsoa myöhemmin läpi, joten te varmasti näitte ne paremmin, että menivätkö ne oikein vai menivätkö ne väärin. Se on yhdestä pelistä kuitenkin näissä kiinni, niin kaikki tuollaiset ratkaisut korostuvat entisestään ja niiden arvo on äärimmäinen. Eri asia olisi sitten paras viidestä tai paras seitsemästä sarjassa, missä ne menisivät pidemmässä juoksussa enemmän tasan.

– Mutta ei sillä pääse jossittelemaan. Tulos on taululla, sitä pitää kunnioittaa. Kaveri oli hyvä ja heille pitää antaa krediittiä.

Tshekillä erityisesti esille nousi Jaromir Jagr kahdella maalillaan. Hyvin hänet tietävä ja samassa joukkueessa NHL:ssä Florida Panthersissa keväällä pelannut Jokinen antoikin tunnustusta kokeneelle ratsulle.

– Kovaan paikkaan hän teki maaleja ja oli ratkaisija tässä. Kova on kaveri.

Jokiselle itselle turnaus oli myös hyvin merkittävä siihen nähden, että hän toimi ensimmäistä kertaa Leijonissa kapteenina.

Jo ennen turnausta Jokinen sanoi, että on suuri ylpeys olla Leijonissa kapteenina. Se tunne ei kadonnut mihinkään.

– Oli iso kunnia olla Leijonien paidassa kapteenina ja meillä oli hieno joukkue. Todella sitoutunut ryhmä, missä oli kunnia hoitaa kyseistä roolia. Kaikki jätkät puhalsivat yhteen hiileen ja meillä oli loistava joukkuehenki, missä tuntui, että olisi ollut mahdollisuudet mihin vain.

– Mutta se on niin pienestä kiinni. Yksittäiset tilanteet, kaikki tuomariratkaisut sun muut saavat äärimmäiset mittasuhteet verrattuna taas siihen, että olisi vedetty paras viidestä tai paras seitsemästä sarjaa.

– Kaveri oli pikkuisen parempi, se on tunnustettava. Se näkyy tuloksessa ja sitä pitää kunnioittaa, Jokinen summasi.

Ilari Savonen, Praha
Twitter: @ilarisavonen


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.