Henrik Lundqvistin asema Rangers-maalilla ei horju suurista maalimääristä huolimatta

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin ykkösmaalivahti Henrik Lundqvist on pitämässä aloittavan maalivahdin paikkansa huolimatta siitä, että on päästänyt yllättävän paljon maaleja taakseen kahdessa edellisessä pudotuspeliottelussa Tampa Bay Lightningiä vastaan. Lundqvist on ohitettu kahdessa viime pelissä peräti 12 kertaa.

Rangersin päävalmentaja Alain Vigneault luottaa kuitenkin Lundqvistiin, ja ruotsalaistähti aloittaa maalilla myös ensi yönä Suomen aikaa pelattavassa itäisen konferenssin finaalisarjan neljännessä ottelussa.

– ”Hank” on meidän miehemme, kuittasi Vigneault utelut NHL:n verkkosivuilla.

Tampa-hyökkääjä Ryan Callahan uskoo, että Lundqvist palaa tulevissa peleissä tutulle tasolleen. Callahan on Lundqvistille tuttu mies, sillä Callahan edusti vielä viime kaudella Rangersia.

– Hän on kilpailija. Kaikki tietävät sen. Hän aikoo kilpailla ja pelata parhaansa mukaan. Meidän on yhä yritettävä saada kiekkoa ja miehiä maalille. Se on ilmiselvästi kiinni meistä ja siitä, mitä me teemme. Meidän on huolehdittava vain siitä, Callahan sanoi.

Tampa johtaa sarjaa voitoin 2-1. Neljäs ottelu pelataan ensi yönä Suomen aikaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen