OULU. Keskiviikkona saatiin liikkeelle Liigan finaalit, joissa vastakkain ovat Kärpät ja Tappara. Näistä jälkimmäinen onnistui tekemään ryöstöretken, kun Teemu Aalto pommitti ensimmäisen jatkoerän alussa kirvesrinnoille voiton lukemin 3-2.

Jatkoerää ei oltu ehditty pelata kuin 1:13, kun Stephen Dixonin syötöstä Aalto pääsi lataamaan viivasta kiekon lopulta sisään.

– Dixon antoi siinä hyvin viivaan ja eipä siinä ehtinyt kuin vain ampua sinne päin. Ei käynyt muu kuin laukaisu mielessä siinä kyllä, mutta piti vain nopeasti toimittaa se sinne. Sitten jostain meni, Aalto kävi läpi ratkaisuosumaa.

Se, että kenen kautta kiekko lopulta pomppi sisään, siihen Aalto ei osannut sanoa.

– Voi olla, että pomppikin jostain. En itse vain nähnyt.

Voitto joka tapauksessa maistui erittäin hyvälle.

– Se kun saadaan, niin siitä pitää pikkuisen iloita. Jokainen voitto tässä on kuitenkin kovan työn takana. Nyt saatiin ensimmäinen, niin se on hyvä juttu.

Pelillisesti Aalto myönsi, että haaste muuttui Lukko-sarjaan nähden.

– Aika odotetunlaista toki oli, mutta nopeasti hypättiin sarjasta toiseen, niin pitää pystyä vain mukautumaan vastustajan pelityyliin. Se mukautuminen tuo varmasti molemmille omat haasteensa ja tässä pitää päästä nopeasti kiinni tähän juttuun.

– On tämä kuitenkin pikkaisen erilaista kiekkoa mitä Lukkoa vastaan, Aalto myönsi.

Varsinkin kiekonhallinnan suhteen isossa kuvassa tuli suurin muutos Lukko-sarjaan nähden.

– Kärpät tykkää pitää paljon kiekkoa ja pelaa todella hyvin sen kanssa. Mutta ei tässä sovi itkeä, jos toinen pitää kiekkoa. Pitää vain mukautua.

– Tästä otetaan vain eväitä mukaan sitten seuraavaan peliin, Aalto käänsi nopeasti katseet jo tulevaan.

Kyseinen seuraava peli on tiedossa perjantaina, kun silloin areenana toimii Hakametsän kiekkopyhättö.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen