SKA Pietari otti tiukan otteen KHL:n Gagarin Cupista kaatamalla Ak Barsin toistamiseen vieraskentällä ja siirtymällä finaalisarjassa 2-0-johtoon. Maanantai-illan niukan 1-0-voiton takuumies oli SKA-maalivahti Mikko Koskinen.

Koskinen torjui kaikkiaan 19 laukausta ja sai vuolaat kehut SKA:n kokeneelta norjalaishyökkääjältä ja varakapteenilta Patrick Thoresenilta.

– Osasimme varautua siihen, että Ak Bars tulee nyt vahvemmin kuin ensimmäisessä pelissä. He pelasivatkin hyvin ja loivat paljon tilanteita, mutta Mikko Koskinen oli meille nyt erittäin tärkeä pelaaja, Thoresen sanoi.

– Mikko pelasi erittäin hyvän pelin. Hän teki eron joukkueitten välille ja oli ratkaisija.

SKA pääsee pelaamaan seuraavat pelit kotonaan Pietarissa ja voi ratkaista mestaruuden jo ennen kuin edessä olisi seuraava vierailu Kazanissa.

– Olemme totta kai erittäin iloisia siitä, että pystyimme voittamaan Kazanissa kaksi kertaa. Nyt mennään takaisin Pietariin ja pääsemme kotiyleisömme eteen. Emme kuitenkaan vielä ajattele mestaruutta, ainoastaan seuraavaa ottelua, Thoresen painotti.

Marina Mukhametzyanova, Kazan