Rauman Lukko ja Mestistä pelaava KeuPa HT ovat tehneet alkavaa kautta 2015-2016 koskevan yhteistyösopimuksen.

Seurat julkaisivat uutisen tiedotteessaan.

Kyseinen sopimus mahdollistaa muun muassa sen, että joukkueet tekevät yhteisiä pelaajasopimuksia niin, että pelaajat ovat tarpeen mukaan molempien joukkueiden käytettävissä. Eli käytännössä Lukko voi lainata missä vaiheessa tahansa pelaajiaan Keuruulle, mutta myös kutsua koska tahansa kenet tahansa KeuPa-pelaajan myös Liigan puolelle.

– Me olemme jo useamman vuodenajan hakeneet tämänkaltaiseen yhteistyöhön sopivaa kumppania ja nyt KeuPan kanssa kaikki palaset loksahtivat täydellisesti kohdalleen. Tämä yhteistyö tarjoaa molemmille seuroille uuden tavan toimia ja tuo samalla laajuutta sekä liikkumavaraa molempien joukkueiden kokoonpanoihin. Lisäksi se antaa pelaajille hyvät mahdollisuudet kehittää itseään ottamaan se seuraava, jääkiekkoammattilaisuuteen vaadittava askel, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva painottaa tämänkaltaisessa yhteistyössä ja sen onnistumisessa, ei niinkään seurojen, vaan ihmisten keskinäistä yhteistyötä.

– Minulla on noin 20 vuoden kokemus Mestis- ja Liiga-seurojen välisestä yhteistyöstä, eivätkä nämä ole koskaan kariutuneet hyviin aikeisiin. Haastehan näissä on aina siellä ihmispuolella, ei seurapuolella, ja tässä tapauksessa on hienoa, että KeuPan avainmiehet eli toimitusjohtaja Olli Raaska ja päävalmentaja Ville Nieminen ovat koko organisaatiolle tuttuja ja henkilökohtaisella tasolla ystäviä. Se on se isoin pointti. Arjestahan me emme vielä tiedä mitä se tulee olemaan, mutta kun aikeet ovat hyvät, niin arkikin on hyvä, Dufva sanoo.

Keupa HT:n tuore päävalmentaja, vielä viime kaudella Lukkoa edustanut Ville Nieminen nostaa yhteistyöstä esiin pelaajapolun ja tulevat liigapelaajat.

– Tällainen yhteistyö on todella hyvä lisä pelaajapolkuun ja se mahdollistaa monta asiaa. Tämä pitempi välimatka velvoittaa tietynlaiseen pysyvyyteen ja se on tärkeä asia, ettei homma mene sirkukseksi. Lisäksi se mahdollistaa sen, että Keuruulla nähdään tulevia liigapelaajia, Nieminen kommentoi.

Joukkueilta löytyy yhteistä historiaa myös menneeltä kaudelta muutaman pelaajalainan myötä.